Postcodes gemeente langedijk

Postcodenummers van gemeente Langedijk: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Gemeente Langedijk is een prachtige gemeente in het noorden van Nederland, gelegen in de provincie Noord-Holland. Het is een gemeente met veel verschillende wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. In deze long-form artikel bespreken we alles wat u moet weten over de postcodenummers van gemeente Langedijk.

Algemene informatie

Gemeente Langedijk is gelegen in de provincie Noord-Holland, en heeft een oppervlakte van ongeveer 26 vierkante kilometer. De gemeente is opgedeeld in 6 verschillende wijken: Noord-Scharwoude, Zuid-Scharwoude, Oudkarspel, Broek op Langedijk, Sint Pancras en Koedijk. Elk van deze wijken heeft zijn eigen unieke kenmerken en attracties.

Postcodes in Langedijk

De postcodes in gemeente Langedijk beginnen met de cijfers 17. Er zijn in totaal 6 verschillende postcodes binnen gemeente Langedijk, namelijk: 1721, 1722, 1723, 1831, 1832, en 1834. Elke postcode is gekoppeld aan een specifieke wijk of deel van de gemeente.

Wijken in Langedijk

Gemeente Langedijk is opgedeeld in 6 verschillende wijken, elk met zijn eigen unieke kenmerken en attracties. De verschillende wijken zijn:

1. Noord-Scharwoude
Noord-Scharwoude is een wijk in het noorden van gemeente Langedijk. Het is een rustige wijk met veel groen en water. Er zijn diverse attracties in Noord-Scharwoude, zoals het Museum BroekerVeiling en het Oosterdelgebied.

2. Zuid-Scharwoude
Zuid-Scharwoude is een wijk in het zuiden van gemeente Langedijk. Het is een levendige wijk met veel winkels en restaurants. Er zijn ook diverse sportfaciliteiten in Zuid-Scharwoude, zoals een zwembad en een sporthal.

3. Oudkarspel
Oudkarspel is een wijk in het westen van gemeente Langedijk. Het is een rustige wijk met veel groen en water. Er zijn diverse historische gebouwen in Oudkarspel, zoals de kerk en de molen.

4. Broek op Langedijk
Broek op Langedijk is een wijk in het oosten van gemeente Langedijk. Het is een levendige wijk met veel water en historische gebouwen. Er zijn diverse attracties in Broek op Langedijk, zoals het Rijk der Duizend Eilanden en de Museummolen.

5. Sint Pancras
Sint Pancras is een wijk in het zuidoosten van gemeente Langedijk. Het is een rustige wijk met veel groen en water. Er zijn diverse sportfaciliteiten in Sint Pancras, zoals een voetbalclub en een tennisclub.

6. Koedijk
Koedijk is een wijk in het noordwesten van gemeente Langedijk. Het is een rustige wijk met veel groen en water. Er zijn diverse historische gebouwen in Koedijk, zoals de kerk en de molen.

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Langedijk is gelegen in het noorden van Nederland, en heeft een oppervlakte van ongeveer 26 vierkante kilometer. De gemeente is omringd door diverse wateren, zoals het Noordhollandsch kanaal en het Kanaal Alkmaar-Kolhorn. Er zijn diverse parken en natuurgebieden in gemeente Langedijk, zoals het Oosterdelgebied en het Geestmerambacht.

Demografische gegevens

Gemeente Langedijk heeft ongeveer 28.000 inwoners, en is daarmee een middelgrote gemeente in Nederland. Er zijn diverse leeftijdsgroepen vertegenwoordigd in gemeente Langedijk, van jong tot oud. De gemeente heeft ook een diverse culturele achtergrond, met diverse nationaliteiten vertegenwoordigd.

Treinstations

Gemeente Langedijk heeft geen treinstations binnen de gemeentegrenzen. De dichtstbijzijnde treinstations zijn Alkmaar en Heerhugowaard, beiden op ongeveer 5 kilometer afstand van gemeente Langedijk. Vanaf deze treinstations zijn er diverse verbindingen naar andere steden in Nederland.

Gemeentes rondom Langedijk

Gemeente Langedijk is omringd door diverse gemeentes, zoals Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen en Bergen. Deze gemeentes hebben allemaal hun eigen unieke kenmerken en attracties, en zijn zeker een bezoek waard.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Langedijk is 0226. Dit netnummer wordt gebruikt bij het bellen naar telefoonnummers binnen gemeente Langedijk.

Bekende plaatsen

Gemeente Langedijk heeft diverse bekende plaatsen, zoals het Museum BroekerVeiling, het Rijk der Duizend Eilanden en de Museummolen. Deze attracties zijn zeker een bezoek waard, en geven een goed beeld van de geschiedenis en cultuur van gemeente Langedijk.

Conclusie

In deze long-form artikel hebben we alles besproken wat u moet weten over de postcodenummers van gemeente Langedijk. We hebben de verschillende wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen besproken. We hopen dat deze informatie u helpt bij het verkennen van gemeente Langedijk, en dat u een geweldige tijd zult hebben in deze prachtige gemeente.

FAQ’s

1. Wat is het oppervlakte van gemeente Langedijk?
Antwoord: Gemeente Langedijk heeft een oppervlakte van ongeveer 26 vierkante kilometer.

2. Hoeveel postcodes zijn er in gemeente Langedijk?
Antwoord: Er zijn in totaal 6 verschillende postcodes binnen gemeente Langedijk.

3. Welke treinstations zijn het dichtstbijzijnde bij gemeente Langedijk?
Antwoord: De dichtstbijzijnde treinstations zijn Alkmaar en Heerhugowaard, beiden op ongeveer 5 kilometer afstand van gemeente Langedijk.

4. Wat is het netnummer van gemeente Langedijk?
Antwoord: Het netnummer van gemeente Langedijk is 0226.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in gemeente Langedijk?
Antwoord: Gemeente Langedijk heeft diverse bekende plaatsen, zoals het Museum BroekerVeiling, het Rijk der Duizend Eilanden en de Museummolen.