Postcodes gemeente steenwijkerland

Postcodenummers van gemeente steenwijkerland: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcodenummers van gemeente Steenwijkerland, ben je hier op de juiste plek. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over de postcodenummers van Steenwijkerland, inclusief algemene informatie, wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

1. Algemene informatie over Steenwijkerland
Steenwijkerland is een gemeente in de provincie Overijssel. De gemeente heeft een oppervlakte van 434,97 km² en telt ruim 43.000 inwoners. Steenwijkerland bestaat uit 13 dorpen en 13 buurtschappen.

2. Wijken in Steenwijkerland
In Steenwijkerland zijn er verschillende wijken, waaronder Steenwijk, Tuk, Vollenhove, Oldemarkt en Giethoorn. Elke wijk heeft een eigen postcode.

3. Geografische (GPS) informatie
Steenwijkerland ligt in het noordwesten van Overijssel en grenst aan Friesland, Drenthe en Flevoland. De gemeente is gelegen tussen het Nationaal Park Weerribben-Wieden en het Nationaal Park Drents-Friese Wold.

4. Demografische gegevens
Steenwijkerland heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 99 inwoners per km². Het grootste deel van de bevolking is tussen de 45 en 65 jaar oud. De gemeente heeft een relatief hoog aantal ouderen van 65 jaar en ouder.

5. Treinstations
Steenwijkerland heeft twee treinstations: station Steenwijk en station Vollenhove. Beide stations zijn onderdeel van de NS.

6. Gemeentes rondom Steenwijkerland
Steenwijkerland grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Westerveld, Meppel, Zwartewaterland en Urk.

7. Netnummers
Het netnummer van Steenwijkerland is 0521.

8. Bekende plaatsen
Steenwijkerland heeft verschillende bekende plaatsen, zoals Giethoorn, Blokzijl en Vollenhove. Giethoorn is bekend vanwege de vele waterwegen en wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd.

FAQs
1. Wat zijn de postcodenummers van Steenwijkerland?
Antwoord: Steenwijkerland heeft verschillende postcodenummers, afhankelijk van de wijk waarin je woont. De postcodenummers beginnen met 8331.

2. Hoeveel inwoners heeft Steenwijkerland?
Antwoord: Steenwijkerland heeft ruim 43.000 inwoners.

3. Hoeveel treinstations heeft Steenwijkerland?
Antwoord: Steenwijkerland heeft twee treinstations: station Steenwijk en station Vollenhove.

4. Wat zijn de bekende plaatsen in Steenwijkerland?
Antwoord: Steenwijkerland heeft verschillende bekende plaatsen, zoals Giethoorn, Blokzijl en Vollenhove.

5. Welke gemeentes grenzen aan Steenwijkerland?
Antwoord: Steenwijkerland grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Westerveld, Meppel, Zwartewaterland en Urk.

Conclusie
Steenwijkerland is een gemeente in de provincie Overijssel met ruim 43.000 inwoners. De gemeente bestaat uit verschillende wijken, elk met een eigen postcode. Steenwijkerland heeft twee treinstations, grenst aan verschillende gemeentes en heeft verschillende bekende plaatsen, zoals Giethoorn, Blokzijl en Vollenhove. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het vinden van de postcodenummers van Steenwijkerland en het verkrijgen van meer informatie over deze gemeente.