Postcodes gemeente hilvarenbeek

Postcodenummers van gemeente hilvarenbeek: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Hilvarenbeek, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je algemene informatie over de postcodenummers van deze gemeente, de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over postcodenummers in Hilvarenbeek

De gemeente Hilvarenbeek heeft in totaal 6 postcodenummers: 5081, 5084, 5085, 5087, 5089 en 5133. Deze postcodenummers zijn verdeeld over verschillende wijken binnen de gemeente.

Wijken in Hilvarenbeek

De gemeente Hilvarenbeek is verdeeld in 10 verschillende wijken. Dit zijn Baarschot, Beerten, Biest-Houtakker, Diessen, Esbeek, Haghorst, Hilvarenbeek, Hooge Mierde, Hulsel en Lage Mierde. Elk van deze wijken heeft zijn eigen postcodenummers.

Geografische (GPS) informatie over Hilvarenbeek

Hilvarenbeek is een gemeente in de provincie Noord-Brabant en ligt in het zuiden van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van 96,39 km² en bestaat uit 10 kernen. De GPS-coördinaten van Hilvarenbeek zijn 51.4852° N, 5.1399° E.

Demografische gegevens over Hilvarenbeek

De gemeente Hilvarenbeek heeft een totale bevolking van ongeveer 15.000 inwoners. De bevolking is verdeeld over verschillende leeftijdscategorieën en er zijn meer vrouwen dan mannen in de gemeente. De meest voorkomende nationaliteiten zijn Nederlanders en Duitsers.

Treinstations in Hilvarenbeek

Hilvarenbeek heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Tilburg, dat op ongeveer 10 kilometer afstand van Hilvarenbeek ligt. Vanaf Tilburg kun je met de bus verder reizen naar Hilvarenbeek.

Gemeentes rondom Hilvarenbeek

Hilvarenbeek grenst aan verschillende gemeentes, namelijk Oirschot, Eersel, Reusel-De Mierden, Goirle en Tilburg.

Netnummers in Hilvarenbeek

Het netnummer van Hilvarenbeek is 013. Dit netnummer geldt voor de hele gemeente.

Bekende plaatsen in Hilvarenbeek

Hilvarenbeek staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden, zoals de Regte Heide en de Gorp en Roovert. Daarnaast is de gemeente bekend vanwege attractiepark De Beekse Bergen en het festival Best Kept Secret, dat jaarlijks in het Safaripark wordt gehouden.

FAQs:

1. Wat zijn de postcodenummers van Hilvarenbeek?
2. Hoeveel wijken heeft Hilvarenbeek?
3. Waar ligt Hilvarenbeek?
4. Hoeveel inwoners heeft Hilvarenbeek?
5. Welke gemeentes grenzen aan Hilvarenbeek?

Conclusie

De gemeente Hilvarenbeek heeft 6 postcodenummers die verdeeld zijn over 10 verschillende wijken. De gemeente heeft een oppervlakte van 96,39 km² en heeft ongeveer 15.000 inwoners. Hilvarenbeek grenst aan verschillende gemeentes en heeft geen eigen treinstation. De gemeente staat bekend om zijn prachtige natuurgebieden en attracties zoals De Beekse Bergen en Best Kept Secret festival.

Met deze informatie kun je gemakkelijk de juiste postcode vinden in de gemeente Hilvarenbeek en meer te weten komen over de verschillende wijken en bezienswaardigheden in de gemeente.