Postcodes gemeente woensdrecht

Postcodenummers van gemeente Woensdrecht: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als inwoner van gemeente Woensdrecht wilt u vast meer weten over de postcodenummers van uw gemeente. In dit artikel geven we u algemene informatie over de postcodenummers, de wijken waarin deze postcodes voorkomen, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over postcodenummers

Postcodenummers worden gebruikt om de post te sorteren en te bezorgen. De postcodes in Nederland bestaan uit vier cijfers en twee letters. In Woensdrecht beginnen alle postcodes met de cijfers 46. Elke straat heeft een eigen postcode, waardoor het makkelijker is om post te bezorgen.

Wijken in gemeente Woensdrecht

Gemeente Woensdrecht bestaat uit verschillende wijken, namelijk: Putte, Huijbergen, Ossendrecht, Woensdrecht, Hoogerheide en de gemeente zelf. In elke wijk zijn verschillende postcodegebieden te vinden.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Woensdrecht is gelegen in de provincie Noord-Brabant en grenst aan België. De gemeente heeft een oppervlakte van 90,81 km² en telt ongeveer 22.000 inwoners. De coördinaten van Woensdrecht zijn 51.4292° N, 4.3097° O.

Demografische gegevens

Woensdrecht is een gemeente met een diversiteit aan inwoners. Ongeveer 53% van de inwoners is man en 47% vrouw. De gemeente heeft een gemiddelde leeftijd van 42 jaar. Daarnaast heeft 4,5% van de inwoners een niet-westerse migratieachtergrond.

Treinstations

In gemeente Woensdrecht zijn twee treinstations te vinden, namelijk Station Bergen op Zoom en Station Hoogerheide-Zuid. Beide stations bieden een rechtstreekse verbinding met onder andere Rotterdam, Amsterdam en Den Haag.

Gemeentes rondom Woensdrecht

Gemeente Woensdrecht grenst aan verschillende gemeentes, namelijk: Bergen op Zoom, Steenbergen, Roosendaal, Essen (België), Kalmthout (België) en Stabroek (België).

Netnummers

Voor het bellen naar Woensdrecht dient het netnummer 0164 gebruikt te worden. Dit geldt voor zowel vaste als mobiele telefonie.

Bekende plaatsen

In gemeente Woensdrecht zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, waaronder de Brabantse Wal, de Kalmthoutse heide en de Oesterdam.

FAQs

1. Wat is het netnummer van Woensdrecht?
Het netnummer van Woensdrecht is 0164.

2. Hoeveel treinstations heeft gemeente Woensdrecht?
Gemeente Woensdrecht heeft twee treinstations, Station Bergen op Zoom en Station Hoogerheide-Zuid.

3. Hoeveel wijken heeft gemeente Woensdrecht?
Gemeente Woensdrecht heeft zes wijken, namelijk: Putte, Huijbergen, Ossendrecht, Woensdrecht, Hoogerheide en de gemeente zelf.

4. Hoeveel inwoners heeft gemeente Woensdrecht?
Gemeente Woensdrecht telt ongeveer 22.000 inwoners.

5. Welke bekende plaatsen zijn er te vinden in gemeente Woensdrecht?
In gemeente Woensdrecht zijn onder andere de Brabantse Wal, de Kalmthoutse heide en de Oesterdam te vinden.

Conclusie

In dit artikel hebben we u meer informatie gegeven over de postcodenummers in gemeente Woensdrecht. We hebben uitleg gegeven over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Wij hopen dat deze informatie u helpt bij het vinden van de juiste postcodes en het ontdekken van de mooie plekken in gemeente Woensdrecht.