Postcodes gemeente vlieland

Postcodenummers van gemeente vlieland: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Bent u op zoek naar informatie over de postcodes van de gemeente Vlieland? Dan bent u hier aan het juiste adres. In dit artikel vindt u alles wat u moet weten over de postcodenummers van de gemeente Vlieland, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Vlieland is gelegen op het gelijknamige eiland Vlieland, dat onderdeel uitmaakt van de provincie Friesland. De gemeente heeft een oppervlakte van 36,41 km² en telt ongeveer 1.100 inwoners. Het belangrijkste dorp op het eiland is Oost-Vlieland.

Wijken

De gemeente Vlieland kent geen officiële wijkindeling. Het eiland is opgedeeld in verschillende buurtschappen, zoals de Dorpsbuurt, de Westerse Buurt en de Oosterse Buurt.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Vlieland heeft een kustlijn van 17 kilometer en is omringd door de Waddenzee. De GPS-coördinaten van het centrum van de gemeente zijn 53.2942° N, 5.0679° O.

Demografische gegevens

De gemeente Vlieland telt ongeveer 1.100 inwoners, waarvan het merendeel in het dorp Oost-Vlieland woont. De bevolkingsdichtheid is relatief laag, namelijk 30 inwoners per km².

Treinstations

Vlieland is niet per trein bereikbaar. De dichtstbijzijnde treinstations bevinden zich in Harlingen en Leeuwarden. Vanuit Harlingen kunt u met de veerboot naar Vlieland reizen.

Gemeentes rondom

De gemeente Vlieland grenst aan de gemeente Terschelling. Andere gemeentes in de buurt zijn Harlingen en Franekeradeel.

Netnummers

Het netnummer van Vlieland is 0562.

Bekende plaatsen

Oost-Vlieland is het belangrijkste dorp op het eiland. Andere bekende plaatsen zijn West-Vlieland, de Vliehors en de vuurtoren van Vlieland.

FAQs:

1. Wat is het belangrijkste dorp op Vlieland?
Antwoord: Het belangrijkste dorp op Vlieland is Oost-Vlieland.

2. Is Vlieland per trein bereikbaar?
Antwoord: Nee, Vlieland is niet per trein bereikbaar. De dichtstbijzijnde treinstations bevinden zich in Harlingen en Leeuwarden.

3. Hoeveel inwoners telt de gemeente Vlieland?
Antwoord: De gemeente Vlieland telt ongeveer 1.100 inwoners.

4. Aan welke gemeentes grenst Vlieland?
Antwoord: De gemeente Vlieland grenst aan de gemeente Terschelling. Andere gemeentes in de buurt zijn Harlingen en Franekeradeel.

5. Wat is het netnummer van Vlieland?
Antwoord: Het netnummer van Vlieland is 0562.

Conclusie

In dit artikel heeft u alles kunnen lezen over de postcodenummers van de gemeente Vlieland, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat deze informatie u van dienst is en dat u Vlieland binnenkort zelf kunt ontdekken.