Postcodes gemeente pijnacker nootdorp

Postcodenummers van gemeente Pijnacker Nootdorp: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Pijnacker Nootdorp, dan ben je hier aan het juiste adres. In deze uitgebreide gids vind je alles wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Pijnacker Nootdorp bevindt zich in de provincie Zuid-Holland en heeft ongeveer 55.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de kernen Pijnacker, Nootdorp, Delfgauw en Oude Leede. De postcodes die in deze gemeente voorkomen beginnen met de cijfers 2641 tot en met 2643 en 2645 tot en met 2646.

Wijken

De gemeente Pijnacker Nootdorp is onderverdeeld in verschillende wijken, waaronder Ackersdijk en Vrouwenrecht, Delfgauw, Klapwijk, Nootdorp, Pijnacker Centrum, Pijnacker Noord en Tolhek. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Pijnacker Nootdorp ligt in het westen van Nederland en heeft een oppervlakte van ongeveer 38 vierkante kilometer. De gemeente is gelegen tussen de steden Den Haag, Zoetermeer en Delft. De GPS-coördinaten van de gemeente zijn 52.0158° N, 4.4253° E.

Demografische gegevens

De gemeente Pijnacker Nootdorp heeft ongeveer 55.000 inwoners, waarvan ongeveer 27.000 mannen en 28.000 vrouwen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 40 jaar. Ongeveer 27% van de inwoners is jonger dan 20 jaar en 16% is ouder dan 65 jaar. Het aantal huishoudens in de gemeente is ongeveer 22.000.

Treinstations

De gemeente Pijnacker Nootdorp heeft twee treinstations: station Pijnacker en station Nootdorp. Station Pijnacker ligt aan de Hofpleinlijn en station Nootdorp aan de Hofpleinlijn en de RandstadRail.

Gemeentes rondom

De gemeente Pijnacker Nootdorp grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Den Haag, Delft, Lansingerland en Zoetermeer. Deze gemeentes hebben allemaal hun eigen karakteristieke kenmerken en bezienswaardigheden.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Pijnacker Nootdorp is 015.

Bekende plaatsen

In de gemeente Pijnacker Nootdorp zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, waaronder het historische centrum van Pijnacker, het gezellige Nootdorp en het groene Delfgauw. Deze plaatsen hebben allemaal hun eigen sfeer en bezienswaardigheden.

FAQs

1. Wat zijn de postcodes van Pijnacker Nootdorp?
De postcodes van Pijnacker Nootdorp beginnen met de cijfers 2641 tot en met 2643 en 2645 tot en met 2646.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Pijnacker Nootdorp?
De gemeente Pijnacker Nootdorp heeft ongeveer 55.000 inwoners.

3. Welke treinstations heeft de gemeente Pijnacker Nootdorp?
De gemeente Pijnacker Nootdorp heeft twee treinstations: station Pijnacker en station Nootdorp.

4. Aan welke gemeentes grenst Pijnacker Nootdorp?
Pijnacker Nootdorp grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Den Haag, Delft, Lansingerland en Zoetermeer.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in Pijnacker Nootdorp?
In Pijnacker Nootdorp zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, waaronder het historische centrum van Pijnacker, het gezellige Nootdorp en het groene Delfgauw.

Conclusie

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Pijnacker Nootdorp, dan heb je in deze gids alles gevonden wat je nodig hebt. Van algemene informatie en demografische gegevens tot treinstations en bekende plaatsen, deze gids bevat alle informatie die je nodig hebt om deze gemeente beter te leren kennen.