Postcodes gemeente stadskanaal

Postcodenummers van gemeente stadskanaal: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Stadskanaal, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over de postcodes van deze gemeente, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Stadskanaal

Stadskanaal is een gemeente gelegen in de provincie Groningen, in het noorden van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van 119,49 km² en telt ongeveer 33.000 inwoners. Stadskanaal is een relatief jonge gemeente die is ontstaan in 1969 door een fusie van verschillende dorpen en kernen in de omgeving.

Wijken in Stadskanaal

Stadskanaal is opgedeeld in verschillende wijken, waaronder Maarswold, Stadskanaal Noord, Stadskanaal Centrum, Stadskanaal Zuid, en Musselkanaal. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en kenmerken. Zo is Maarswold voornamelijk een woonwijk, terwijl het centrum van Stadskanaal juist bekend staat om zijn winkels en horeca.

Geografische (GPS) informatie over Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal ligt in het oosten van de provincie Groningen, vlakbij de grens met Drenthe. De gemeente is goed bereikbaar via de N366 en de N378. Daarnaast heeft Stadskanaal een eigen treinstation, waarvandaan je onder andere naar Groningen en Zwolle kunt reizen.

Demografische gegevens over Stadskanaal

Stadskanaal is een gemeente met een gemiddelde leeftijd van ongeveer 44 jaar. Het aantal inwoners van Stadskanaal is de afgelopen jaren gestaag gegroeid. De meeste inwoners van Stadskanaal zijn werkzaam in de dienstverlenende sector, gevolgd door de handel en de industrie.

Treinstations in Stadskanaal

Stadskanaal heeft één treinstation, namelijk Station Stadskanaal. Vanaf dit station kun je onder andere naar Groningen en Zwolle reizen. Het station is gelegen aan de spoorlijn Zwolle-Emmen en wordt bediend door de treinen van Arriva.

Gemeentes rondom Stadskanaal

Stadskanaal grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Westerwolde, Borger-Odoorn, Aa en Hunze, en Veendam. Elke gemeente heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Zo staat Veendam bekend om zijn cultuur en historie, terwijl Borger-Odoorn juist bekend staat om zijn prachtige natuurgebieden.

Netnummers in Stadskanaal

Het netnummer van Stadskanaal is 0599. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in de gemeente. Als je iemand wilt bellen in Stadskanaal, dan dien je het netnummer voor het telefoonnummer te plaatsen.

Bekende plaatsen in Stadskanaal

Stadskanaal heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Musselkanaal, Ter Apel, en Onstwedde. Elk van deze plaatsen heeft zijn eigen karakter en bezienswaardigheden. Zo staat Musselkanaal bekend om zijn gezellige winkelstraat, terwijl Ter Apel juist bekend staat om zijn klooster en kasteel.

FAQs over de postcodenummers van gemeente Stadskanaal

1. Hoeveel postcodes heeft Stadskanaal?
Stadskanaal heeft in totaal 14 postcodes.

2. Wat is het eerste cijfer van de postcodes van Stadskanaal?
Het eerste cijfer van de postcodes van Stadskanaal is altijd 9.

3. Wat is het verschil tussen een postcode en een huisnummer?
Een postcode is een combinatie van letters en cijfers die aangeeft in welke buurt en straat een adres zich bevindt. Een huisnummer geeft aan op welk specifieke adres een persoon of bedrijf zich bevindt.

4. Kan ik op basis van een postcode zien in welke wijk iemand woont?
Ja, aan de hand van de postcode kun je zien in welke buurt en straat iemand woont. Op basis daarvan kun je afleiden in welke wijk iemand woont.

5. Zijn alle postcodes van Stadskanaal even lang?
Ja, alle postcodes van Stadskanaal zijn even lang en bestaan uit vier cijfers en twee letters.

Conclusie

In dit artikel heb je alles kunnen lezen over de postcodenummers van de gemeente Stadskanaal. Je weet nu meer over de verschillende wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen van Stadskanaal. Door deze informatie ben je beter op de hoogte van de postcodes van deze gemeente en kun je deze informatie gebruiken voor verschillende doeleinden.