Postcodes gemeente barendrecht

Postcodenummers van gemeente Barendrecht: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Barendrecht is een stad en gemeente in de provincie Zuid-Holland, Nederland. Het is een van de plaatsen in de regio Rijnmond en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de postcodenummers van gemeente Barendrecht, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Barendrecht heeft in totaal zes postcodes, namelijk 2991, 2992, 2993, 2994, 2995 en 2996. Het gebied heeft een totale oppervlakte van 20,31 km² en heeft ongeveer 50.000 inwoners. Barendrecht is verdeeld in diverse wijken, namelijk Buitenoord, Binnenland, Centrum, Middeldijkerplein, Noord, Oranjewijk, Paddewei, Vrouwenpolder en Zeeheldenbuurt.

Wijken

De wijken in Barendrecht hebben elk hun eigen unieke kenmerken. Zo is Buitenoord een rustige wijk met veel groen, terwijl de wijk Noord bekend staat om haar gezelligheid en levendigheid. De wijk Oranjewijk heeft veel historische panden en monumenten, terwijl Vrouwenpolder vooral bekend is om haar moderne architectuur.

Geografische (GPS) informatie

Barendrecht is gelegen aan de rivier de Oude Maas, tussen Rotterdam en Dordrecht. Het gebied heeft een relatief vlak landschap en heeft diverse parken en natuurgebieden, zoals het Barendbos en de Zuidpolder. De GPS-coördinaten van Barendrecht zijn 51.8555° N, 4.5392° E.

Demografische gegevens

Barendrecht heeft een relatief jonge bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar. Ongeveer 30% van de bevolking is jonger dan 20 jaar en ongeveer 17% is ouder dan 65 jaar. De meeste inwoners zijn werkzaam in de dienstverlenende of industriële sector.

Treinstations

Barendrecht heeft twee treinstations, namelijk station Barendrecht en station Barendrecht Carnisselande. Beide stations zijn onderdeel van de Rotterdamse metrolijn en bieden directe verbindingen naar Rotterdam en andere steden in de regio.

Gemeentes rondom

Barendrecht grenst aan diverse gemeentes, waaronder Rotterdam, Ridderkerk, Albrandswaard en Zwijndrecht. Deze gemeentes hebben elk hun eigen unieke kenmerken en bieden diverse mogelijkheden op het gebied van wonen, werken en recreatie.

Netnummers

Barendrecht valt onder het netnummer 0180. Dit netnummer wordt gebruikt voor telefonie en internetverbindingen in de regio.

Bekende plaatsen

Barendrecht heeft diverse bekende plaatsen, waaronder het historische centrum met haar monumentale panden, de Oude Maas met haar prachtige uitzichten, en diverse parken en natuurgebieden zoals het Barendbos en de Zuidpolder.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van Barendrecht?
Barendrecht heeft een oppervlakte van 20,31 km².

2. Hoeveel inwoners heeft Barendrecht?
Barendrecht heeft ongeveer 50.000 inwoners.

3. Hoeveel postcodes heeft Barendrecht?
Barendrecht heeft in totaal zes postcodes, namelijk 2991, 2992, 2993, 2994, 2995 en 2996.

4. Welke treinstations heeft Barendrecht?
Barendrecht heeft twee treinstations, namelijk station Barendrecht en station Barendrecht Carnisselande.

5. Welke gemeentes grenzen aan Barendrecht?
Barendrecht grenst aan diverse gemeentes, waaronder Rotterdam, Ridderkerk, Albrandswaard en Zwijndrecht.

Conclusie

Barendrecht is een stad en gemeente met een rijke geschiedenis en cultuur. Het gebied heeft zes postcodes, elk verdeeld in diverse wijken met hun eigen unieke kenmerken. Barendrecht is gelegen aan de rivier de Oude Maas en heeft diverse parken en natuurgebieden. De gemeente heeft twee treinstations en grenst aan diverse gemeentes met diverse mogelijkheden op het gebied van wonen, werken en recreatie.