Postcodes gemeente eersel

Postcodenummers van gemeente Eersel: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Eersel, dan bent u op de juiste plek. In dit artikel vindt u alles wat u moet weten over de postcodenummers van gemeente Eersel, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen en meer. Lees verder om alles te ontdekken wat u moet weten over de postcodenummers van gemeente Eersel.

Algemene informatie

Gemeente Eersel is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De gemeente heeft een oppervlakte van 97,35 km² en telt ruim 19.000 inwoners. De gemeente bestaat uit de volgende dorpen en buurtschappen: Duizel, Eersel, Knegsel, Steensel, Vessem, Wintelre en de buurtschappen Boksheide, Castelré, Dalem, Dijk, Ees, Hees, Hoogcasteren, Hulsel, Kattenberg, Kippereind, Lage Mierde, Laagcasteren, Loveren, Schaik, Schadewijk en Ten Vorsel.

Wijken

De gemeente Eersel is verdeeld in verschillende wijken, waaronder de wijken Eersel-Centrum, Eersel-Noord, Eersel-Zuid, Vessem, Knegsel en Duizel. Elk van deze wijken heeft zijn eigen kenmerken en attracties.

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Eersel ligt in de Nederlandse provincie Noord-Brabant en heeft de volgende GPS-coördinaten: 51.3567° N, 5.3083° E. De gemeente ligt in de buurt van de Belgische grens en grenst aan de gemeenten Bergeijk, Bladel, Oirschot en Reusel-De Mierden.

Demografische gegevens

Volgens de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft gemeente Eersel een bevolking van ruim 19.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van gemeente Eersel is 43 jaar. Het aantal mannen en vrouwen is ongeveer gelijk verdeeld.

Treinstations

Gemeente Eersel heeft geen treinstations. De dichtstbijzijnde treinstations zijn te vinden in de nabijgelegen gemeenten Bladel, Oirschot en Eindhoven.

Gemeentes rondom

Gemeente Eersel grenst aan de gemeenten Bergeijk, Bladel, Oirschot en Reusel-De Mierden. Elk van deze gemeenten heeft zijn eigen kenmerken en attracties.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Eersel is 0497.

Bekende plaatsen

Gemeente Eersel heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het E3 Strand, het Kempenmuseum De Acht Zaligheden, de Steenuil en de Historische Markt.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van gemeente Eersel?
De postcodenummers van gemeente Eersel zijn 5520, 5521, 5524, 5525, 5527, 5530, 5531, 5534, 5561 en 5563.

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Eersel?
Gemeente Eersel heeft ruim 19.000 inwoners.

3. Welke dorpen en buurtschappen behoren tot gemeente Eersel?
Gemeente Eersel bestaat uit de dorpen en buurtschappen Duizel, Eersel, Knegsel, Steensel, Vessem, Wintelre en de buurtschappen Boksheide, Castelré, Dalem, Dijk, Ees, Hees, Hoogcasteren, Hulsel, Kattenberg, Kippereind, Lage Mierde, Laagcasteren, Loveren, Schaik, Schadewijk en Ten Vorsel.

4. Wat zijn de GPS-coördinaten van gemeente Eersel?
Gemeente Eersel heeft de volgende GPS-coördinaten: 51.3567° N, 5.3083° E.

5. Heeft gemeente Eersel treinstations?
Nee, gemeente Eersel heeft geen treinstations. De dichtstbijzijnde treinstations zijn te vinden in de nabijgelegen gemeenten Bladel, Oirschot en Eindhoven.

Conclusie

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Eersel, dan is dit artikel de perfecte plek om te beginnen. In dit artikel hebben we alles behandeld wat u moet weten over de postcodenummers van gemeente Eersel, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen en meer. We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om meer te weten te komen over de postcodenummers van gemeente Eersel.