Postcodes gemeente diemen

Postcodenummers van gemeente Diemen: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodes van gemeente Diemen, ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel geven we je algemene informatie over Diemen, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hebben ons best gedaan om deze informatie op een duidelijke en beknopte manier uit te leggen.

Algemene informatie over Diemen

Diemen is een gemeente in de provincie Noord-Holland en telt ongeveer 29.000 inwoners. De gemeente Diemen bestaat uit drie wijken: Diemen-Noord, Diemen-Centrum en Diemen-Zuid. Diemen is een groene gemeente en heeft veel parken en recreatiegebieden, zoals het Diemerbos en het Diemerpark.

Wijken in Diemen

Diemen is verdeeld in drie wijken: Diemen-Noord, Diemen-Centrum en Diemen-Zuid. Diemen-Noord is de grootste wijk en heeft ongeveer 11.000 inwoners. Diemen-Centrum heeft ongeveer 5.000 inwoners en is het hart van de gemeente. Diemen-Zuid heeft ongeveer 9.000 inwoners en is de meest zuidelijke wijk van Diemen.

Geografische (GPS) informatie

Diemen heeft een oppervlakte van ongeveer 14 vierkante kilometer en ligt aan de oostelijke rand van Amsterdam. De gemeente wordt begrensd door Amsterdam, Ouder-Amstel en Weesp. Diemen heeft een aantal wateren, zoals het Amsterdam-Rijnkanaal, de Diem en het Diemerpark.

Demografische gegevens van Diemen

Diemen heeft ongeveer 29.000 inwoners en is daarmee een middelgrote gemeente. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Diemen is ongeveer 38 jaar. Ongeveer 70% van de inwoners is tussen de 20 en 65 jaar oud. Diemen heeft een relatief hoog percentage hoogopgeleiden, namelijk ongeveer 45%.

Treinstations in Diemen

Diemen heeft twee treinstations: treinstation Diemen en treinstation Diemen-Zuid. Treinstation Diemen ligt aan de spoorlijn Amsterdam – Amersfoort en wordt bediend door de sprinter tussen Amsterdam en Almere. Treinstation Diemen-Zuid ligt aan de spoorlijn Amsterdam – Weesp en wordt bediend door de sprinter tussen Amsterdam en Hilversum.

Gemeentes rondom Diemen

Diemen wordt begrensd door Amsterdam, Ouder-Amstel en Weesp. Amsterdam is de grootste gemeente rondom Diemen en heeft ongeveer 900.000 inwoners. Ouder-Amstel is een kleine gemeente ten zuiden van Amsterdam en heeft ongeveer 14.000 inwoners. Weesp is een gemeente ten oosten van Amsterdam en heeft ongeveer 19.000 inwoners.

Netnummers in Diemen

Het netnummer van Diemen is 020. Als je van buiten Diemen naar Diemen wilt bellen, moet je dus eerst het netnummer draaien.

Bekende plaatsen in Diemen

Diemen heeft een aantal bekende plaatsen, zoals het Diemerplein, het winkelcentrum van Diemen, en het Diemerpark, een groot recreatiegebied aan de rand van Amsterdam. Ook het Diemerbos, een bosrijk gebied aan de oostkant van Diemen, is een populaire trekpleister.

FAQs

1. Wat is het aantal inwoners van Diemen?
Diemen heeft ongeveer 29.000 inwoners.

2. Hoeveel treinstations heeft Diemen?
Diemen heeft twee treinstations: treinstation Diemen en treinstation Diemen-Zuid.

3. Wat is het netnummer van Diemen?
Het netnummer van Diemen is 020.

4. Welke wijken heeft Diemen?
Diemen heeft drie wijken: Diemen-Noord, Diemen-Centrum en Diemen-Zuid.

5. Wat zijn bekende plaatsen in Diemen?
Bekende plaatsen in Diemen zijn het Diemerplein, het winkelcentrum van Diemen, en het Diemerpark, een groot recreatiegebied aan de rand van Amsterdam.

Conclusie

Diemen is een groene gemeente aan de oostelijke rand van Amsterdam. De gemeente heeft ongeveer 29.000 inwoners en is verdeeld in drie wijken. Diemen heeft twee treinstations, treinstation Diemen en treinstation Diemen-Zuid. Diemen wordt begrensd door Amsterdam, Ouder-Amstel en Weesp. Het netnummer van Diemen is 020 en bekende plaatsen in Diemen zijn onder andere het Diemerplein, het winkelcentrum van Diemen, en het Diemerpark. We hopen dat we je met dit artikel hebben kunnen informeren over de postcodes van gemeente Diemen.