Postcodes gemeente winsum

Postcodenummers van gemeente Winsum: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Winsum, dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Winsum is gelegen in de provincie Groningen en heeft ongeveer 14.500 inwoners. De gemeente is verdeeld over 11 dorpen: Adorp, Baflo, Den Andel, Eenrum, Ezinge, Feerwerd, Garnwerd, Rasquert, Saaxumhuizen, Sauwerd en Winsum. De postcodenummers van deze dorpen beginnen allemaal met de cijfers 9 en zijn verder ingedeeld in verschillende wijken.

Wijken

De gemeente Winsum is verdeeld in 12 wijken, elk met een eigen postcodegebied. Hieronder vind je een overzicht van de wijken en hun bijbehorende postcodenummers:

– Adorp: 9774
– Baflo: 9953
– Den Andel: 9955
– Eenrum: 9967
– Ezinge: 9891
– Feerwerd: 9892
– Garnwerd: 9893
– Rasquert: 9965
– Saaxumhuizen: 9957
– Sauwerd: 9771
– Winsum: 9951-9959

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Winsum heeft een oppervlakte van ongeveer 100 km² en ligt tussen de plaatsen Groningen en Pieterburen. De gemeente is goed bereikbaar via de N361 en de N363. Hieronder vind je de GPS-coördinaten van de gemeente Winsum:

– Latitude: 53.3306° N
– Longitude: 6.5208° E

Demografische gegevens

De gemeente Winsum heeft ongeveer 14.500 inwoners en is daarmee een van de kleinere gemeenten van Groningen. De bevolkingssamenstelling bestaat voornamelijk uit autochtone Nederlanders. Het gemiddelde inkomen van de inwoners ligt iets boven het landelijk gemiddelde.

Treinstations

De gemeente Winsum heeft twee treinstations: station Winsum en station Sauwerd. Beide stations liggen aan de spoorlijn Groningen-Roodeschool en worden bediend door Arriva. Vanaf station Winsum en station Sauwerd kun je direct reizen naar onder andere Groningen, Delfzijl en Roodeschool.

Gemeentes rondom

De gemeente Winsum grenst aan verschillende andere gemeentes, namelijk De Marne, Bedum, Groningen en Zuidhorn. Deze gemeentes zijn allemaal goed bereikbaar via de verschillende wegen die door de gemeente Winsum lopen.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Winsum is 0595. Als je naar een telefoonnummer binnen de gemeente belt, moet je dit nummer eerst intoetsen voordat je het telefoonnummer vormt.

Bekende plaatsen

De gemeente Winsum heeft verschillende bekende plaatsen, zoals het dorp Baflo. Dit dorp is vooral bekend vanwege de treinramp die hier op 2 juni 2011 plaatsvond. Verder is het dorp Winsum bekend vanwege de historische binnenstad en de vele monumentale panden die hier te vinden zijn.

FAQs

1. Wat is het gemiddelde inkomen van de inwoners van gemeente Winsum?
Het gemiddelde inkomen van de inwoners van gemeente Winsum ligt iets boven het landelijk gemiddelde.

2. Hoeveel treinstations heeft gemeente Winsum?
Gemeente Winsum heeft twee treinstations: station Winsum en station Sauwerd.

3. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Winsum?
Gemeente Winsum grenst aan De Marne, Bedum, Groningen en Zuidhorn.

4. Wat is het netnummer van gemeente Winsum?
Het netnummer van gemeente Winsum is 0595.

5. Welke plaatsen zijn bekend in gemeente Winsum?
Bekende plaatsen in gemeente Winsum zijn onder andere Baflo en Winsum.

Conclusie

Gemeente Winsum is een kleine gemeente gelegen in de provincie Groningen. De gemeente is verdeeld over 11 dorpen en heeft ongeveer 14.500 inwoners. In dit artikel hebben we je alles verteld wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je hiermee een goed beeld gekregen van deze gemeente en kun je de informatie goed gebruiken.