Postcodes gemeente zoetermeer

Postcodenummers van gemeente Zoetermeer: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je woonachtig bent in Zoetermeer en op zoek bent naar gedetailleerde informatie over postcodes, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over postcodes in gemeente Zoetermeer, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Zoetermeer is een stad en gemeente in de provincie Zuid-Holland. Het heeft een oppervlakte van 37,06 km² en telt ruim 125.000 inwoners. De gemeente Zoetermeer beslaat de wijken Dorp, Seghwaert, Noordhove, Palenstein, Buytenwegh de Leyens, Rokkeveen en Oosterheem.

Postcodes in gemeente Zoetermeer

In gemeente Zoetermeer zijn er in totaal 28 verschillende postcodes, variërend van 2711 tot en met 2729. De postcodes zijn verdeeld over de verschillende wijken van Zoetermeer en worden gebruikt om post te bezorgen en te sorteren. Hieronder vind je de verschillende postcodes per wijk:

– Dorp: 2712
– Seghwaert: 2721 en 2722
– Noordhove: 2727 en 2728
– Palenstein: 2724 en 2725
– Buytenwegh de Leyens: 2716, 2717 en 2726
– Rokkeveen: 2718, 2719 en 2723
– Oosterheem: 2729

Geografische (GPS) informatie

De geografische coördinaten van Zoetermeer zijn 52.0578° N, 4.4956° E. Zoetermeer ligt in het westen van Nederland en grenst aan de gemeentes Den Haag, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Benthuizen.

Demografische gegevens

Zoals eerder vermeld telt Zoetermeer ruim 125.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 38 jaar. Het aantal mannen en vrouwen is vrijwel gelijk verdeeld, met iets meer vrouwen dan mannen. De meest voorkomende nationaliteiten zijn Nederlands, Turks, Marokkaans, Surinaams, Pools en Antilliaans.

Treinstations

Zoetermeer heeft twee treinstations: Zoetermeer en Zoetermeer Oost. Beide stations maken deel uit van de sprinterdienst tussen Den Haag Centraal en Gouda. Daarnaast heeft Zoetermeer ook een Randstadrailverbinding die loopt van Den Haag Centraal naar Rotterdam Centraal.

Gemeentes rondom Zoetermeer

Zoetermeer grenst aan vier andere gemeentes, namelijk Den Haag, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland en Benthuizen. Elk van deze gemeentes heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Netnummers

Het netnummer van Zoetermeer is 079. Dit netnummer wordt gebruikt voor telefonische communicatie binnen Zoetermeer en vanuit Zoetermeer naar andere plaatsen in Nederland.

Bekende plaatsen

Zoetermeer heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het Silverdome, het Stadstheater en SnowWorld Zoetermeer. Het Silverdome is een multifunctioneel centrum waar verschillende sport- en muziekevenementen worden georganiseerd. Het Stadstheater is een theater waar verschillende voorstellingen worden gegeven. SnowWorld Zoetermeer is een indoor skibaan waar je het hele jaar door kunt skiën en snowboarden.

FAQ’s

1. Wat is het grootste treinstation in de buurt van Zoetermeer?
Het grootste treinstation in de buurt van Zoetermeer is Den Haag Centraal.

2. Welke wijken hebben de meeste inwoners in Zoetermeer?
De wijken Rokkeveen en Oosterheem hebben de meeste inwoners in Zoetermeer.

3. Hoeveel postcodes heeft Zoetermeer?
Zoetermeer heeft in totaal 28 verschillende postcodes.

4. Welke nationaliteiten zijn het meest vertegenwoordigd in Zoetermeer?
De meest voorkomende nationaliteiten in Zoetermeer zijn Nederlands, Turks, Marokkaans, Surinaams, Pools en Antilliaans.

5. Wat is het netnummer van Zoetermeer?
Het netnummer van Zoetermeer is 079.

Conclusie

Zoetermeer is een stad en gemeente in de provincie Zuid-Holland en telt ruim 125.000 inwoners. In dit artikel hebben we alles besproken wat je moet weten over postcodes in gemeente Zoetermeer, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je nu een beter beeld van Zoetermeer en de postcodes die erbij horen.