Postcodes gemeente gilze en rijen

Postcodenummers van gemeente Gilze en Rijen: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Gilze en Rijen, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel hebben we alle informatie die je nodig hebt op een rijtje gezet, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gilze en Rijen is een gemeente in de provincie Noord-Brabant, gelegen tussen Tilburg en Breda. De gemeente heeft een oppervlakte van 64,59 kmĀ² en telt ongeveer 27.000 inwoners. De gemeente is ontstaan in 1997 na een fusie tussen de voormalige gemeenten Gilze en Rijen, Hulten en Molenschot.

Wijken

De gemeente Gilze en Rijen bestaat uit zeven wijken, namelijk:

1. Gilze
2. Rijen
3. Molenschot
4. Hulten
5. Bavel
6. Ulvenhout
7. Chaam

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Gilze en Rijen ligt in het westen van de provincie Noord-Brabant en is omringd door de gemeenten Dongen, Oosterhout, Geertruidenberg, Alphen-Chaam en Tilburg. De gemeente is goed bereikbaar via de A58 en de A27.

Demografische gegevens

De gemeente Gilze en Rijen heeft een gemiddelde leeftijd van 41 jaar. Het merendeel van de bevolking is tussen de 20 en 65 jaar oud. De gemeente heeft een relatief hoog aantal inwoners met een middelbare en hogere opleiding.

Treinstations

De gemeente Gilze en Rijen heeft twee treinstations, namelijk station Gilze-Rijen en station Rijen. Beide stations liggen aan de spoorlijn tussen Breda en Tilburg.

Gemeentes rondom

De gemeente Gilze en Rijen grenst aan verschillende andere gemeenten, namelijk Dongen, Oosterhout, Geertruidenberg, Alphen-Chaam en Tilburg.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Gilze en Rijen is 0161.

Bekende plaatsen

In de gemeente Gilze en Rijen zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, zoals de vliegbasis Gilze-Rijen, het Nationaal Park De Biesbosch en de Efteling.

FAQs

1. Wat zijn de postcodes van Gilze en Rijen?
– De postcodes van Gilze en Rijen lopen uiteen van 5126 tot en met 5128.

2. Welke wijken heeft de gemeente Gilze en Rijen?
– De gemeente Gilze en Rijen bestaat uit zeven wijken, namelijk Gilze, Rijen, Molenschot, Hulten, Bavel, Ulvenhout en Chaam.

3. Waar kan ik de trein nemen in Gilze en Rijen?
– De gemeente Gilze en Rijen heeft twee treinstations, namelijk station Gilze-Rijen en station Rijen.

4. Wat is het netnummer van Gilze en Rijen?
– Het netnummer van Gilze en Rijen is 0161.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in de gemeente Gilze en Rijen?
– In de gemeente Gilze en Rijen zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, zoals de vliegbasis Gilze-Rijen, het Nationaal Park De Biesbosch en de Efteling.

Conclusie

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Gilze en Rijen, dan biedt dit artikel je alle informatie die je nodig hebt. Van algemene informatie en wijken tot geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen, alle informatie staat hier op een rijtje. Hopelijk heb je nu een beter beeld van deze mooie gemeente in Noord-Brabant.