Postcodes gemeente zwartewaterland

Postcodenummers van gemeente Zwartewaterland: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar postcodenummers van de gemeente Zwartewaterland, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je uitgebreide informatie over de postcodes van Zwartewaterland, inclusief de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie:

De gemeente Zwartewaterland is gelegen in de provincie Overijssel, in het oosten van Nederland. De gemeente is ontstaan uit een fusie van de gemeenten Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden in 2001. Het heeft een oppervlakte van 131,43 km² en telt ongeveer 22.500 inwoners.

Wijken:

De gemeente Zwartewaterland bestaat uit verschillende wijken, waaronder Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden. Elke wijk heeft zijn eigen postcodegebieden. Hieronder vind je een overzicht van de postcodes per wijk:

– Hasselt: 8060 t/m 8067
– Zwartsluis: 8064 t/m 8066
– Genemuiden: 8280 t/m 8281

Geografische (GPS) informatie:

De gemeente Zwartewaterland is gelegen aan de monding van de rivier de Zwarte Water en bestaat uit verschillende dorpen en buurtschappen. De GPS-coördinaten van de gemeente zijn 52.5899° N, 6.0639° E.

Demografische gegevens:

De gemeente Zwartewaterland heeft een diverse bevolkingssamenstelling. Het grootste deel van de bevolking is tussen de 20 en 65 jaar oud. De gemeente heeft een lage werkloosheid en een hoog percentage mensen met een baan in de industrie en landbouw.

Treinstations:

De gemeente Zwartewaterland heeft geen eigen treinstation, maar er zijn wel verschillende treinstations in de buurt. Zo ligt station Kampen Zuid op ongeveer 10 kilometer afstand van de gemeente.

Gemeentes rondom:

De gemeente Zwartewaterland grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Kampen, Staphorst, Steenwijkerland en Zwolle.

Netnummers:

Het netnummer van de gemeente Zwartewaterland is 038.

Bekende plaatsen:

De gemeente Zwartewaterland heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden. Hasselt is een historische Hanzestad met een rijke geschiedenis. Zwartsluis is een levendig watersportdorp met een moderne jachthaven. Genemuiden is een bekend tapijtcentrum en heeft een rijke textielgeschiedenis.

FAQs:

1. Wat is het netnummer van Zwartewaterland?
Het netnummer van Zwartewaterland is 038.

2. Welke treinstations zijn er in de buurt van Zwartewaterland?
Er zijn verschillende treinstations in de buurt van Zwartewaterland, zoals station Kampen Zuid.

3. Welke wijken heeft Zwartewaterland?
Zwartewaterland bestaat uit verschillende wijken, waaronder Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden.

4. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Zwartewaterland?
De gemeente Zwartewaterland heeft ongeveer 22.500 inwoners.

5. Wat zijn de GPS-coördinaten van Zwartewaterland?
De GPS-coördinaten van Zwartewaterland zijn 52.5899° N, 6.0639° E.

Conclusie:

In dit artikel hebben we uitgebreid gekeken naar de postcodenummers van de gemeente Zwartewaterland. We hebben informatie gegeven over de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je hiermee een beter beeld gekregen van de postcodenummers van Zwartewaterland.