Postcodes gemeente molenwaard

Postcodenummers van gemeente Molenwaard: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Molenwaard, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de gemeente Molenwaard.

Algemene informatie

De gemeente Molenwaard is een gemeente in de provincie Zuid-Holland en telt bijna 30.000 inwoners. De gemeente is ontstaan in 2013 door een fusie van de gemeenten Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland. De gemeente Molenwaard bestaat uit 13 verschillende dorpen, waaronder Bleskensgraaf, Brandwijk, Molenaarsgraaf, Ottoland en Wijngaarden.

Wijken

De gemeente Molenwaard is verdeeld in verschillende wijken, namelijk:

– Bleskensgraaf en Hofwegen
– Brandwijk
– Goudriaan
– Groot-Ammers
– Kinderdijk
– Langerak
– Molenaarsgraaf
– Nieuw-Lekkerland
– Ottoland
– Oud-Alblas
– Streefkerk
– Waal
– Wijngaarden

Elke wijk heeft zijn eigen charme en karakter. De gemeente Molenwaard is vooral bekend om zijn prachtige natuur en waterrijke omgeving.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Molenwaard ligt in de Alblasserwaard, een poldergebied in Zuid-Holland. De gemeente wordt begrensd door de rivieren de Lek en de Noord en heeft een oppervlakte van ongeveer 117 vierkante kilometer.

Demografische gegevens

De gemeente Molenwaard is een relatief kleine gemeente met bijna 30.000 inwoners. De gemeente heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van ongeveer 250 inwoners per vierkante kilometer. De meeste inwoners van de gemeente wonen in de dorpen Nieuw-Lekkerland en Groot-Ammers.

Treinstations

In de gemeente Molenwaard zijn geen treinstations te vinden. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Sliedrecht, dat op ongeveer 10 kilometer afstand van de gemeente ligt. Vanaf dit station kun je met de trein naar verschillende steden, waaronder Rotterdam, Utrecht en Amsterdam.

Gemeentes rondom

De gemeente Molenwaard grenst aan verschillende andere gemeentes, namelijk:

– Alblasserdam
– Giessenlanden
– Hardinxveld-Giessendam
– Krimpenerwaard
– Papendrecht
– Sliedrecht
– Zederik

Netnummers

De gemeente Molenwaard heeft verschillende netnummers, namelijk:

– Bleskensgraaf: 0184
– Brandwijk: 0184
– Goudriaan: 0183
– Groot-Ammers: 0184
– Kinderdijk: 078
– Langerak: 0184
– Molenaarsgraaf: 0184
– Nieuw-Lekkerland: 0184
– Ottoland: 0184
– Oud-Alblas: 0184
– Streefkerk: 0184
– Waal: 0184
– Wijngaarden: 078

Bekende plaatsen

De gemeente Molenwaard heeft verschillende bekende plaatsen, zoals de molens van Kinderdijk, het dorp Nieuw-Lekkerland en de historische stad Dordrecht, die op korte afstand van de gemeente ligt.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van de gemeente Molenwaard?
De gemeente Molenwaard heeft verschillende postcodenummers, afhankelijk van de wijk waarin je woont. De postcodenummers beginnen met 3361, 3362, 3363, 3364, 3365, 3366, 3367, 3368, 3370, 3371, 3372, 3373 of 2977.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Molenwaard?
De gemeente Molenwaard telt bijna 30.000 inwoners.

3. Waar ligt de gemeente Molenwaard?
De gemeente Molenwaard ligt in de provincie Zuid-Holland, in de Alblasserwaard.

4. Zijn er treinstations in de gemeente Molenwaard?
Nee, er zijn geen treinstations in de gemeente Molenwaard. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Sliedrecht.

5. Welke gemeentes grenzen aan de gemeente Molenwaard?
De gemeente Molenwaard grenst aan Alblasserdam, Giessenlanden, Hardinxveld-Giessendam, Krimpenerwaard, Papendrecht, Sliedrecht en Zederik.

Conclusie

In dit artikel hebben we besproken wat je moet weten over de postcodenummers van de gemeente Molenwaard. We hebben gekeken naar de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in de gemeente. Hopelijk heb je nu een beter beeld van deze mooie gemeente in Zuid-Holland.