Postcodes gemeente losser

Postcodenummers van gemeente Losser: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, Netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Losser, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel gaan we dieper in op de algemene informatie over de gemeente Losser, de verschillende wijken waaruit de gemeente bestaat, de geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Losser is gelegen in het oosten van Nederland en is onderdeel van de provincie Overijssel. De gemeente heeft een totale oppervlakte van 101,50 km² en telt ongeveer 22.000 inwoners (2021). De gemeente is verdeeld in vijf verschillende kernen, namelijk Losser, Beuningen, Glane, Overdinkel en De Lutte.

Wijken

De gemeente Losser is verdeeld in verschillende wijken. Zo zijn er de wijken Losser-Centrum, Losser-Zuid, Losser-Noord, Beuningen, De Lutte-Beuningerstraat en Overdinkel. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en kenmerken. Zo zijn er wijken met veel groen en ruimte, maar ook wijken die juist dichter bij het centrum gelegen zijn.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Losser is gelegen in het oosten van Nederland en grenst aan Duitsland. De gemeente heeft een oppervlakte van 101,50 km² en bestaat uit verschillende landschappen. Zo zijn er de bossen en heidevelden in De Lutte en Overdinkel, maar ook de landbouwgronden in Beuningen en Losser.

Demografische gegevens

De gemeente Losser telt ongeveer 22.000 inwoners (2021). De bevolkingssamenstelling van Losser is divers. Zo zijn er zowel jongeren als ouderen, maar ook mensen met verschillende nationaliteiten. De gemiddelde leeftijd in Losser is 44 jaar.

Treinstations

De gemeente Losser heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde station bevindt zich in Oldenzaal. Vanaf hier kun je verder reizen naar andere steden in Nederland.

Gemeentes rondom

De gemeente Losser grenst aan verschillende gemeentes. Zo grenst Losser aan Oldenzaal, Dinkelland, Enschede en Gronau (Duitsland). Elke gemeente heeft zijn eigen karakter en kenmerken.

Netnummers

Het netnummer van Losser is 053. Dit netnummer wordt gebruikt bij het bellen naar vaste telefoonnummers in Losser.

Bekende plaatsen

De gemeente Losser heeft verschillende bekende plaatsen. Zo is De Lutte een bekend dorp vanwege de vele wandel- en fietsroutes die hier te vinden zijn. Ook het kasteel van Bad Bentheim (Duitsland) is een bekende toeristische attractie in de omgeving van Losser.

FAQ’s

1. Wat is het netnummer van Losser?
Het netnummer van Losser is 053.

2. Heeft de gemeente Losser een eigen treinstation?
Nee, de gemeente Losser heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde station bevindt zich in Oldenzaal.

3. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Losser?
De gemeente Losser telt ongeveer 22.000 inwoners (2021).

4. Welke gemeentes grenzen aan Losser?
Losser grenst aan Oldenzaal, Dinkelland, Enschede en Gronau (Duitsland).

5. Wat is de gemiddelde leeftijd in Losser?
De gemiddelde leeftijd in Losser is 44 jaar.

Conclusie

In dit artikel hebben we dieper ingegaan op de postcodenummers van de gemeente Losser. We hebben gekeken naar de algemene informatie over de gemeente, de verschillende wijken waaruit de gemeente bestaat, de geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het vinden van de informatie die je zocht.