Postcodes gemeente renswoude

Postcodenummers van gemeente Renswoude: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, Netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Renswoude, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt over de postcodes, wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in Renswoude. We hebben ons best gedaan om deze informatie op een duidelijke en overzichtelijke manier te presenteren, zodat je snel en gemakkelijk kunt vinden wat je zoekt.

Algemene informatie over gemeente Renswoude

Gemeente Renswoude is een kleine gemeente in de provincie Utrecht. De gemeente telt ongeveer 5.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 23,87 km². Renswoude bestaat uit de volgende wijken: Renswoude, Scherpenzeel, De Glind, Woudenberg en Veenendaal.

Postcodes in gemeente Renswoude

De postcodes in gemeente Renswoude beginnen allemaal met de cijfers 3927. De gemeente heeft in totaal één postcodegebied.

Wijken in gemeente Renswoude

Gemeente Renswoude heeft één wijk, namelijk Renswoude. Deze wijk bestaat uit verschillende buurten, waaronder het centrum van Renswoude, de buurten De Hooge Hoek, De Dennen, De Kooi en De Heuvel.

Geografische (GPS) informatie over gemeente Renswoude

Gemeente Renswoude ligt in het midden van Nederland, in de provincie Utrecht. De gemeente wordt begrensd door de gemeenten Barneveld, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal. De GPS-coördinaten van Renswoude zijn 52.0656° N, 5.5421° E.

Demografische gegevens van gemeente Renswoude

Gemeente Renswoude heeft ongeveer 5.000 inwoners. De bevolking van Renswoude bestaat voor een groot deel uit gezinnen met kinderen. Het gemiddelde inkomen van de inwoners van Renswoude ligt iets boven het landelijk gemiddelde.

Treinstations in gemeente Renswoude

Gemeente Renswoude heeft geen treinstations. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Veenendaal-De Klomp, dat op ongeveer 10 minuten rijden van Renswoude ligt.

Gemeentes rondom gemeente Renswoude

Gemeente Renswoude wordt begrensd door de gemeenten Barneveld, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal. Deze gemeenten liggen allemaal op korte afstand van Renswoude en zijn gemakkelijk bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer.

Netnummers in gemeente Renswoude

Het netnummer van Renswoude is 0318. Als je vanuit Nederland naar Renswoude wilt bellen, moet je dus eerst het netnummer draaien.

Bekende plaatsen in gemeente Renswoude

Gemeente Renswoude staat bekend om zijn mooie natuurgebieden, zoals het Prattenburgse Bos en Landgoed Scherpenzeel. Daarnaast is Renswoude ook bekend vanwege zijn jaarlijkse paardenmarkt, die elk jaar in september plaatsvindt.

FAQs over postcodenummers van gemeente Renswoude

1. Hoeveel postcodes heeft gemeente Renswoude?
Gemeente Renswoude heeft één postcodegebied met postcodes die allemaal beginnen met de cijfers 3927.

2. Welke wijken heeft gemeente Renswoude?
Gemeente Renswoude heeft één wijk, namelijk Renswoude. Deze wijk bestaat uit verschillende buurten, waaronder het centrum van Renswoude, de buurten De Hooge Hoek, De Dennen, De Kooi en De Heuvel.

3. Hoeveel inwoners heeft gemeente Renswoude?
Gemeente Renswoude heeft ongeveer 5.000 inwoners.

4. Heeft gemeente Renswoude treinstations?
Nee, gemeente Renswoude heeft geen treinstations. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Veenendaal-De Klomp, dat op ongeveer 10 minuten rijden van Renswoude ligt.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in gemeente Renswoude?
Gemeente Renswoude staat bekend om zijn mooie natuurgebieden, zoals het Prattenburgse Bos en Landgoed Scherpenzeel. Daarnaast is Renswoude ook bekend vanwege zijn jaarlijkse paardenmarkt, die elk jaar in september plaatsvindt.

Conclusie

Gemeente Renswoude is een kleine gemeente in de provincie Utrecht met één postcodegebied, één wijk en ongeveer 5.000 inwoners. De gemeente wordt begrensd door de gemeenten Barneveld, Scherpenzeel, Woudenberg en Veenendaal en heeft geen treinstations. Renswoude staat bekend om zijn mooie natuurgebieden en zijn jaarlijkse paardenmarkt. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over de postcodenummers, wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen in Renswoude.