Postcodes gemeente cranendonck

Postcodenummers van gemeente cranendonck: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

In Nederland zijn postcodes van cruciaal belang bij het vinden van adressen, niet alleen voor de postbezorging, maar ook voor navigatie-apps en GPS-systemen. In dit artikel gaan we dieper in op de postcodenummers van de gemeente Cranendonck, gelegen in de provincie Noord-Brabant. We zullen algemene informatie over de gemeente verstrekken, de wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen behandelen.

Algemene informatie over de gemeente Cranendonck

Cranendonck is een gemeente in de provincie Noord-Brabant en telt 20.000 inwoners. De gemeente bestaat uit 6 kernen, te weten Budel, Budel-Dorplein, Budel-Schoot, Maarheeze, Soerendonk en Gastel. De gemeente Cranendonck ligt in het zuidoosten van de provincie en grenst aan de provincie Limburg en de gemeenten Weert, Nederweert, Heeze-Leende en Valkenswaard.

Wijken in de gemeente Cranendonck

De gemeente Cranendonck bestaat uit verschillende wijken, waaronder de wijken Dorplein, Schoot en Maarheeze. In Dorplein vindt u veel historische gebouwen en woningen, terwijl in Schoot de meeste winkels en voorzieningen te vinden zijn. Maarheeze is een groene wijk met veel parken en natuur.

Geografische informatie

De gemeente Cranendonck heeft een oppervlakte van 78,86 km² en ligt op een hoogte van 30 meter boven zeeniveau. De gemeente is omgeven door bosrijke omgevingen en natuurgebieden, zoals het Leenderbos en het Weerterbos.

Demografische gegevens

Het inwonersaantal van Cranendonck bedraagt ongeveer 20.000. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 42 jaar. De gemeente heeft een bevolkingsdichtheid van 254 inwoners per km². Het aantal huishoudens bedraagt 8.500.

Treinstations

Cranendonck heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Weert, dat op ongeveer 10 kilometer afstand ligt. Vanuit Weert zijn er verbindingen naar onder andere Eindhoven, Roermond en Maastricht.

Gemeentes rondom Cranendonck

In de directe omgeving van Cranendonck liggen verschillende gemeenten. Zo grenst Cranendonck in het noorden aan Heeze-Leende, in het oosten aan Valkenswaard en in het zuiden aan de gemeente Weert. In het westen grenst Cranendonck aan de provincie Limburg.

Netnummers

Het netnummer van Cranendonck is 0495. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle vaste telefoonlijnen binnen de gemeente.

Bekende plaatsen

Cranendonck heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Budel, Budel-Dorplein en Maarheeze. In Budel vindt u onder andere het kasteel Cranendonck, terwijl u in Budel-Dorplein het oude fabriekscomplex van de zinkfabriek kunt bezoeken. In Maarheeze vindt u onder andere het natuurgebied De Pan.

FAQs

1. Wat is het inwonersaantal van Cranendonck?
Het inwonersaantal van Cranendonck bedraagt ongeveer 20.000.

2. Heeft Cranendonck een eigen treinstation?
Nee, Cranendonck heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Weert, dat op ongeveer 10 kilometer afstand ligt.

3. Wat is het netnummer van Cranendonck?
Het netnummer van Cranendonck is 0495.

4. Welke gemeenten grenzen aan Cranendonck?
Cranendonck grenst in het noorden aan Heeze-Leende, in het oosten aan Valkenswaard en in het zuiden aan de gemeente Weert. In het westen grenst Cranendonck aan de provincie Limburg.

5. Wat zijn bekende plaatsen in Cranendonck?
Bekende plaatsen in Cranendonck zijn Budel, Budel-Dorplein en Maarheeze.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgebreid stilgestaan bij de postcodenummers van de gemeente Cranendonck. We hebben algemene informatie over de gemeente gegeven, de wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen behandeld. Cranendonck is een mooie gemeente met veel groen en historische gebouwen. Het is een ideale plek om te wonen en te werken.