Postcodes gemeente werkendam

Postcodenummers van gemeente Werkendam: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Werkendam is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant. De gemeente telt in totaal 27.000 inwoners. De gemeente bestaat uit verschillende wijken en dorpen, zoals Hank, Dussen, Sleeuwijk en Nieuwendijk. In dit artikel geven we uitgebreide informatie over de postcodenummers van gemeente Werkendam, waaronder de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Wijken in gemeente Werkendam

Gemeente Werkendam bestaat uit verschillende wijken, zoals Biesbosch, Centrum, De Werken en Sleeuwijk-Noord. Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummer. Hieronder vindt u een overzicht van de wijken en hun postcodenummers.

– Biesbosch: 4251
– Centrum: 4251
– De Werken: 4251
– Sleeuwijk-Noord: 4254

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Werkendam ligt in het westen van de provincie Noord-Brabant en grenst aan de rivieren de Merwede en de Biesbosch. Het gemeentehuis van Werkendam is gelegen aan het Raadhuisplein in Werkendam.

Demografische gegevens

In gemeente Werkendam wonen in totaal 27.000 mensen. De gemeente heeft een oppervlakte van 64,34 km² en heeft een bevolkingsdichtheid van 425 inwoners per km². De gemeente Werkendam telt 12.700 huishoudens.

Treinstations

Gemeente Werkendam heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Gorinchem, dat op ongeveer 8 kilometer van Werkendam ligt.

Gemeentes rondom

Gemeente Werkendam grenst aan verschillende gemeentes, waaronder:

– Altena
– Gorinchem
– Geertruidenberg
– Drimmelen

Netnummers

Het netnummer van Werkendam is 0183. Het netnummer 0183 geldt ook voor de omliggende gemeentes.

Bekende plaatsen

Gemeente Werkendam heeft verschillende bekende plaatsen, zoals de Biesbosch, het Nationaal Park De Biesbosch en de dijk van Werkendam. Daarnaast zijn er diverse recreatieparken en natuurgebieden in gemeente Werkendam te vinden.

FAQs

1. Wat is het dichtstbijzijnde treinstation van Werkendam?
Antwoord: Het dichtstbijzijnde treinstation van Werkendam is station Gorinchem.

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Werkendam?
Antwoord: Gemeente Werkendam telt in totaal 27.000 inwoners.

3. Wat zijn de postcodenummers van de verschillende wijken in gemeente Werkendam?
Antwoord: De postcodenummers van de wijken in gemeente Werkendam zijn als volgt: Biesbosch (4251), Centrum (4251), De Werken (4251) en Sleeuwijk-Noord (4254).

4. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Werkendam?
Antwoord: Gemeente Werkendam grenst aan de gemeentes Altena, Gorinchem, Geertruidenberg en Drimmelen.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in gemeente Werkendam?
Antwoord: De bekende plaatsen in gemeente Werkendam zijn de Biesbosch, het Nationaal Park De Biesbosch en de dijk van Werkendam.