Postcodes gemeente heerlen

Postcodenummers van gemeente Heerlen: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers en Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Heerlen, ben je op de juiste plek. In dit artikel gaan we dieper in op de algemene informatie over de postcodenummers van gemeente Heerlen, de verschillende wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over de postcodenummers van gemeente Heerlen

Gemeente Heerlen heeft in totaal 24 postcodenummers. De postcodenummers variëren van 6411 tot 6422. De postcodenummers in Heerlen zijn verdeeld over verschillende wijken. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende wijken in Heerlen en de bijbehorende postcodenummers.

Wijken in Heerlen en bijbehorende postcodenummers

1. Centrum – 6411, 6412
2. Heerlerheide – 6413
3. Hoensbroek – 6431, 6432
4. Rennemig – 6415
5. Schandelen – 6416
6. Molenberg – 6417
7. Welten-Benzenrade – 6419
8. Bekkerveld – 6418
9. De Koumen – 6433
10. Palemig – 6414
11. Vrieheide – 6416

Geografische (GPS) informatie over Heerlen

Heerlen ligt in het zuidoosten van Nederland en is onderdeel van de provincie Limburg. De geografische coördinaten van Heerlen zijn 50.8882° N, 5.9795° E.

Demografische gegevens van Heerlen

Heerlen heeft een inwoneraantal van ongeveer 88.000 mensen. De stad is daarmee de vierde grootste stad van Limburg. De bevolking van Heerlen bestaat uit verschillende nationaliteiten. De grootste groepen zijn Nederlanders, gevolgd door Turken, Marokkanen en Duitsers.

Treinstations in Heerlen

Heerlen heeft twee treinstations: station Heerlen en station Heerlen de Kissel. Station Heerlen is het belangrijkste station van de stad en ligt op de spoorlijn tussen Maastricht en Sittard. Station Heerlen de Kissel ligt op de spoorlijn tussen Heerlen en Kerkrade.

Gemeentes rondom Heerlen

Heerlen grenst aan verschillende gemeenten. In het noorden grenst Heerlen aan gemeente Landgraaf, in het oosten aan gemeente Kerkrade, in het zuiden aan gemeente Voerendaal en in het westen aan gemeente Brunssum en gemeente Onderbanken.

Netnummers in Heerlen

Het netnummer van Heerlen is 045.

Bekende plaatsen in Heerlen

Heerlen staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Er zijn verschillende bezienswaardigheden en attracties in de stad, waaronder het Thermenmuseum, het Glaspaleis, Kasteel Hoensbroek en SnowWorld Landgraaf.

FAQ’s

1. Wat is het inwoneraantal van Heerlen?
– Het inwoneraantal van Heerlen is ongeveer 88.000 mensen.

2. Hoeveel treinstations heeft Heerlen?
– Heerlen heeft twee treinstations: station Heerlen en station Heerlen de Kissel.

3. Welke gemeentes grenzen aan Heerlen?
– Heerlen grenst aan gemeente Landgraaf, gemeente Kerkrade, gemeente Voerendaal, gemeente Brunssum en gemeente Onderbanken.

4. Wat is het netnummer van Heerlen?
– Het netnummer van Heerlen is 045.

5. Wat zijn de bekende bezienswaardigheden in Heerlen?
– Bekende bezienswaardigheden in Heerlen zijn onder andere het Thermenmuseum, het Glaspaleis, Kasteel Hoensbroek en SnowWorld Landgraaf.

Conclusie

Heerlen is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. De stad heeft in totaal 24 postcodenummers, verdeeld over verschillende wijken. Heerlen heeft twee treinstations en grenst aan verschillende gemeenten. Bekende bezienswaardigheden in Heerlen zijn onder andere het Thermenmuseum, het Glaspaleis, Kasteel Hoensbroek en SnowWorld Landgraaf. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het vinden van de informatie die je zocht over de postcodenummers van gemeente Heerlen.