Postcodes gemeente schagen

Postcodenummers van gemeente schagen: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Gemeente Schagen is een prachtige stad in de provincie Noord-Holland, gelegen aan de kustlijn van de Noordzee. De gemeente Schagen heeft een totale oppervlakte van 187,42 km² en telt meer dan 47.000 inwoners. In dit artikel gaan we dieper in op de postcodenummers van gemeente Schagen, de wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Schagen heeft in totaal 12 postcodenummers, variërend van 1741 tot 1759. Deze postcodes zijn verdeeld over de verschillende wijken van de stad.

Wijken

Gemeente Schagen bestaat uit 10 wijken, te weten:
– Wijk 01 Schagen
– Wijk 02 Zijpe
– Wijk 03 Valkkoog
– Wijk 04 Dirkshorn
– Wijk 05 Tuitjenhorn
– Wijk 06 Waarland
– Wijk 07 St. Maarten
– Wijk 08 ’t Zand
– Wijk 09 Petten
– Wijk 10 Callantsoog

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Schagen ligt op de breedtegraad van 52.78°N en de lengtegraad van 4.78°O. Het heeft een totale oppervlakte van 187.42 km², waarvan 2.73 km² water is. De stad heeft een kustlijn die zich uitstrekt over 7,5 km.

Demografische gegevens

Gemeente Schagen telt meer dan 47.000 inwoners, waarvan 23.000 mannen en 24.000 vrouwen. Het heeft een bevolkingsdichtheid van 250 inwoners per km². De stad heeft een diversiteit aan inwoners, met verschillende leeftijden en achtergronden.

Treinstations

Gemeente Schagen heeft één treinstation, namelijk Station Schagen. Dit station ligt aan de spoorlijn Alkmaar-Den Helder en wordt bediend door de NS Sprinter.

Gemeentes rondom

Gemeente Schagen grenst aan verschillende gemeentes, namelijk:
– Gemeente Hollands Kroon
– Gemeente Den Helder
– Gemeente Schermer
– Gemeente Heerhugowaard
– Gemeente Langedijk

Netnummers

Het netnummer van Schagen is 0224. Dit netnummer wordt gebruikt voor vaste telefoonlijnen in de gemeente Schagen en omgeving.

Bekende plaatsen

In gemeente Schagen zijn er verschillende bekende plaatsen, waaronder:
– Callantsoog
– Petten
– Tuitjenhorn
– ’t Zand
– Schagen

FAQs

1. Wat zijn de postcodes van gemeente Schagen?
– Gemeente Schagen heeft 12 postcodes, variërend van 1741 tot 1759.

2. Hoeveel wijken heeft gemeente Schagen?
– Gemeente Schagen heeft 10 wijken.

3. Waar ligt gemeente Schagen?
– Gemeente Schagen ligt in de provincie Noord-Holland, aan de kustlijn van de Noordzee.

4. Heeft gemeente Schagen een treinstation?
– Ja, gemeente Schagen heeft één treinstation, namelijk Station Schagen.

5. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Schagen?
– Gemeente Schagen grenst aan verschillende gemeentes, namelijk: Hollands Kroon, Den Helder, Schermer, Heerhugowaard en Langedijk.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgebreid gekeken naar de postcodenummers van gemeente Schagen, de wijken, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Deze informatie is nuttig voor mensen die in gemeente Schagen wonen of van plan zijn om daar naartoe te verhuizen. Het is belangrijk om te weten waar de verschillende wijken zich bevinden, welke postcodes er zijn en welke gemeentes er rondom Schagen liggen. Hopelijk heeft dit artikel u geholpen om meer te weten te komen over gemeente Schagen.