Postcodes gemeente bergen noord holland

Postcodenummers van gemeente Bergen Noord Holland: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, Netnummers, Bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Bergen Noord Holland, bent u op de juiste plaats. In dit artikel zullen we u informeren over de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen van deze gemeente.

Algemene informatie

Gemeente Bergen Noord Holland is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Het heeft een oppervlakte van 119.99 km² en een bevolking van ongeveer 29.000 mensen. De gemeente bestaat uit verschillende dorpen en steden, waaronder Bergen, Schoorl, Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, en meer.

Wijken

De gemeente Bergen Noord Holland is verdeeld in verschillende wijken. De belangrijkste wijken zijn Bergen Centrum, Bergen Zuid, Bergen Noord, Bergen aan Zee, Oudorp, Schoorl, Egmond aan Zee en Egmond-Binnen. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

Geografische (GPS) informatie

De geografische coördinaten van gemeente Bergen Noord Holland zijn 52.6597° N, 4.7021° E. Het is gelegen aan de Noordzee en heeft een kustlijn van ongeveer 20 km. Het is omringd door verschillende gemeentes, waaronder Alkmaar, Heiloo, Castricum, Heemskerk, Uitgeest, en meer.

Demografische gegevens

De gemeente Bergen Noord Holland heeft een bevolking van ongeveer 29.000 mensen. Het heeft een relatief hoog percentage ouderen en een laag percentage jongeren. De meeste inwoners zijn hoogopgeleid en hebben een bovengemiddeld inkomen.

Treinstations

Er zijn verschillende treinstations in de buurt van gemeente Bergen Noord Holland, waaronder station Alkmaar, station Heiloo en station Castricum. Deze stations bieden verbindingen naar verschillende steden in Nederland, waaronder Amsterdam, Haarlem, Utrecht, Den Haag en Rotterdam.

Gemeentes rondom

Gemeente Bergen Noord Holland wordt omringd door verschillende gemeentes. Het grenst aan Alkmaar in het oosten, Heiloo in het zuidoosten, Castricum in het zuiden, Heemskerk in het zuidwesten, Uitgeest in het westen en de Noordzee in het noorden.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Bergen Noord Holland is 072. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in de gemeente.

Bekende plaatsen

Gemeente Bergen Noord Holland heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder Bergen, Schoorl, Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en meer. Deze plaatsen hebben allemaal hun eigen bezienswaardigheden en attracties, zoals de Schoorlse Duinen, het strand van Egmond aan Zee en de Ruïnekerk in Bergen.

FAQs

1. Wat is het oppervlakte van gemeente Bergen Noord Holland?
Het oppervlakte van gemeente Bergen Noord Holland is 119.99 km².

2. Wat zijn de belangrijkste wijken van gemeente Bergen Noord Holland?
De belangrijkste wijken zijn Bergen Centrum, Bergen Zuid, Bergen Noord, Bergen aan Zee, Oudorp, Schoorl, Egmond aan Zee en Egmond-Binnen.

3. Wat is het netnummer van gemeente Bergen Noord Holland?
Het netnummer van gemeente Bergen Noord Holland is 072.

4. Wat zijn de bekende plaatsen in gemeente Bergen Noord Holland?
De bekende plaatsen zijn Bergen, Schoorl, Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef en meer.

5. Welke treinstations zijn er in de buurt van gemeente Bergen Noord Holland?
Er zijn verschillende treinstations in de buurt van gemeente Bergen Noord Holland, waaronder station Alkmaar, station Heiloo en station Castricum.

Conclusie

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Bergen Noord Holland, hebben we u in dit artikel uitgebreid geïnformeerd over de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen van deze gemeente. We hopen dat we u van dienst zijn geweest en dat u alle informatie heeft gevonden die u zocht.