Postcodes gemeente brielle

Postcodenummers van gemeente Brielle: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Brielle is de historische vestingstad in de provincie Zuid-Holland met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 16e eeuw. Het is een stad die bekend staat om haar prachtige architectuur, historische monumenten, en pittoreske omgeving. In dit artikel zullen we ons richten op de postcodenummers van gemeente Brielle en alle relevante informatie die daarbij hoort. We zullen de wijken en geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen bespreken.

Wijken en geografische informatie

Gemeente Brielle ligt aan de kust en is omringd door prachtige bossen en duinen. De gemeente is verdeeld in verschillende wijken, waaronder Brielle Centrum, Nieuwland, Rugge, en Vierpolders. Elke wijk heeft zijn eigen unieke kenmerken en biedt verschillende faciliteiten voor de bewoners.

De gemeente Brielle heeft een oppervlakte van 31,9 km┬▓ en telt ongeveer 17.000 inwoners. Het is een relatief kleine gemeente, maar heeft desondanks veel te bieden. Zo vind je er verschillende sportverenigingen, winkels, en restaurants.

Demografische gegevens

De gemeente Brielle heeft een gemiddelde leeftijd van 43 jaar en telt iets meer vrouwen dan mannen. De gemeente heeft een relatief hoog percentage ouderen, waardoor er veel voorzieningen zijn voor senioren. Ook zijn er veel jonge gezinnen te vinden in Brielle, waardoor er ook veel kinderopvang en scholen zijn.

Treinstations

Er zijn geen treinstations in Brielle, maar er zijn wel verschillende stations in de buurt. Zo ligt station Spijkenisse Centrum op 20 minuten rijden van Brielle en station Rotterdam Centraal op ongeveer 30 minuten rijden.

Gemeentes rondom

Gemeente Brielle grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Westvoorne, Hellevoetsluis, Rotterdam, en Nissewaard. Elke gemeente heeft zijn eigen unieke kenmerken en biedt verschillende faciliteiten voor de bewoners.

Postcodenummers

Er zijn verschillende postcodenummers in de gemeente Brielle. Hieronder vind je een overzicht van de postcodenummers per wijk:

– Brielle Centrum: 3231
– Rugge: 3232
– Nieuwland: 3233
– Vierpolders: 3237

Netnummers

Het netnummer van Brielle is 0181. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle vaste telefoonnummers in de gemeente.

Bekende plaatsen

Brielle staat bekend om haar historische monumenten en prachtige omgeving. Enkele bekende plaatsen in Brielle zijn het Brielse Meer, de Brielse Poort, en het Historisch Museum Den Briel. Ook is Brielle een populaire bestemming voor watersporters en natuurliefhebbers.

FAQs

1. Wat is het aantal inwoners van gemeente Brielle?
A: De gemeente Brielle telt ongeveer 17.000 inwoners.

2. Heeft Brielle een treinstation?
A: Nee, Brielle heeft geen treinstation. Het dichtstbijzijnde station is station Spijkenisse Centrum.

3. Welke gemeentes grenzen aan Brielle?
A: Brielle grenst aan Westvoorne, Hellevoetsluis, Rotterdam, en Nissewaard.

4. Wat is het netnummer van Brielle?
A: Het netnummer van Brielle is 0181.

5. Wat zijn enkele bekende plaatsen in Brielle?
A: Enkele bekende plaatsen in Brielle zijn het Brielse Meer, de Brielse Poort, en het Historisch Museum Den Briel.

Conclusie

Gemeente Brielle is een prachtige historische vestingstad in de provincie Zuid-Holland. In dit artikel hebben we alle relevante informatie besproken over de postcodenummers van Brielle, inclusief de wijken en geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel nuttig is geweest en dat je nu beter geïnformeerd bent over gemeente Brielle.