Postcodes gemeente zwolle

Postcodenummers van gemeente Zwolle: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Zwolle, ben je hier aan het juiste adres. In deze uitgebreide en gedetailleerde gids vind je alles wat je moet weten over de postcodenummers van de verschillende wijken en plaatsen in de gemeente Zwolle.

Algemene informatie over postcodenummers in Zwolle

Postcodenummers zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse adresgegevens. Ze worden gebruikt om de postbezorging te vergemakkelijken en om de juiste locatie op te zoeken. In de gemeente Zwolle zijn er verschillende postcodenummers die zijn toegewezen aan de verschillende wijken en plaatsen.

Wijken in Zwolle

De gemeente Zwolle is verdeeld in verschillende wijken, elk met zijn eigen postcodenummer. De wijken in Zwolle zijn als volgt:

– Assendorp (postcodenummers 8012 en 8013)
– Aa-landen (postcodenummers 8031, 8032, 8033 en 8043)
– Berkum (postcodenummers 8024, 8025 en 8026)
– Dieze (postcodenummers 8021, 8022, 8023 en 8041)
– Hanzeland (postcodenummer 8011)
– Holtenbroek (postcodenummers 8033 en 8042)
– Kamperpoort (postcodenummer 8011)
– Stadshagen (postcodenummers 8042 en 8043)
– Veerallee (postcodenummer 8019)
– Westenholte (postcodenummers 8042 en 8043)
– Wipstrik (postcodenummer 8022)

Geografische (GPS) informatie

Als je op zoek bent naar de geografische (GPS) informatie van de gemeente Zwolle, dan zijn er verschillende websites en apps die je hierbij kunnen helpen. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Google Maps of de website van de gemeente Zwolle om de exacte locatie van een bepaalde plaats of adres op te zoeken.

Demografische gegevens

De gemeente Zwolle heeft een inwonertal van ongeveer 130.000 mensen en is daarmee de op vier na grootste stad van de provincie Overijssel. De stad heeft een divers en multicultureel karakter en biedt veel mogelijkheden op het gebied van wonen, werken en recreatie.

Treinstations

Zwolle is een belangrijk knooppunt in het Nederlandse spoorwegnetwerk en heeft een groot treinstation met veel verbindingen naar andere steden en plaatsen in Nederland. Het treinstation van Zwolle is gelegen aan de rand van het centrum en is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer.

Gemeentes rondom Zwolle

De gemeente Zwolle ligt in het hart van de provincie Overijssel en grenst aan verschillende andere gemeentes. De gemeentes rondom Zwolle zijn als volgt:

– Dalfsen
– Hattem
– Kampen
– Olst-Wijhe
– Raalte
– Staphorst
– Zwartewaterland

Netnummers

Het netnummer van Zwolle is 038. Als je iemand vanuit een andere plaats in Nederland wilt bellen, moet je eerst het netnummer van Zwolle draaien voordat je het telefoonnummer van de persoon kunt bellen.

Bekende plaatsen in Zwolle

Zwolle heeft een rijke geschiedenis en biedt veel mogelijkheden op het gebied van cultuur, recreatie en toerisme. Enkele bekende plaatsen in Zwolle zijn:

– Museum de Fundatie
– De Sassenpoort
– De Peperbus
– Het Stedelijk Museum Zwolle
– Het Zwolse Balletjeshuis
– De Grote of Sint-MichaĆ«lskerk
– Het Dominicanenklooster

Conclusie

De postcodenummers van de gemeente Zwolle zijn een belangrijk onderdeel van de Nederlandse adresgegevens. In deze gids hebben we je alles verteld wat je moet weten over de postcodenummers van de verschillende wijken en plaatsen in Zwolle. We hopen dat deze informatie je helpt bij het vinden van de juiste locatie en het vergemakkelijken van de postbezorging.

FAQs

1. Wat is het postcodenummer van Assendorp?
Het postcodenummer van Assendorp is 8012 en 8013.

2. Welke gemeentes grenzen aan Zwolle?
De gemeentes die grenzen aan Zwolle zijn Dalfsen, Hattem, Kampen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst en Zwartewaterland.

3. Wat zijn enkele bekende plaatsen in Zwolle?
Enkele bekende plaatsen in Zwolle zijn Museum de Fundatie, De Sassenpoort, De Peperbus, Het Stedelijk Museum Zwolle en het Zwolse Balletjeshuis.

4. Wat is het netnummer van Zwolle?
Het netnummer van Zwolle is 038.

5. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Zwolle?
De gemeente Zwolle heeft ongeveer 130.000 inwoners.