Postcodes gemeente oldenzaal

Postcodenummers van gemeente Oldenzaal: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, Netnummers, Bekende plaatsen

Gemeente Oldenzaal is een stad in de provincie Overijssel, gelegen in het oosten van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van 18,89 km² en telt momenteel ongeveer 32.000 inwoners. In dit artikel geven we je algemene informatie over de postcodenummers van gemeente Oldenzaal, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Postcodes van gemeente Oldenzaal

Gemeente Oldenzaal heeft in totaal 5 postcodenummers: 7571, 7572, 7573, 7574 en 7576. De postcodes 7571 en 7572 zijn het meest bekend, omdat deze het centrum van de stad omvatten. Postcode 7573 omvat de wijk De Thij en postcode 7574 omvat de wijk De Essen.

Wijken van gemeente Oldenzaal

Gemeente Oldenzaal is verdeeld in 9 wijken:
1. Centrum
2. De Thij
3. De Essen
4. Graven Es
5. De Thij-Noord
6. Berghuizen
7. De Graven Es-Zuid
8. De Blikken
9. Eekte-Hazewinkel

Iedere wijk heeft een eigen karakter en kenmerken. Zo is het centrum van Oldenzaal een historische binnenstad met veel winkels en horecagelegenheden. De wijk De Thij is een rustige woonwijk met veel groen en speelvoorzieningen voor kinderen. De Essen is een relatief nieuwe wijk met veel nieuwbouw en moderne woningen.

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Oldenzaal ligt op een hoogte van 47 meter boven zeeniveau en heeft een oppervlakte van 18,89 km². De gemeente wordt begrensd door de gemeenten Dinkelland, Losser en Hengelo. De GPS-coördinaten van Oldenzaal zijn 52.3124° N, 6.9064° E.

Demografische gegevens

Gemeente Oldenzaal heeft momenteel ongeveer 32.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 42 jaar en het gemiddelde huishoudinkomen is €38.000,- per jaar. De meeste inwoners van Oldenzaal zijn werkzaam in de zakelijke dienstverlening, zorg en welzijn en de handel.

Treinstations

Oldenzaal heeft een eigen treinstation, station Oldenzaal. Dit station is gelegen aan de spoorlijn tussen Zutphen en Glanerbrug. Vanuit Oldenzaal kun je rechtstreeks naar onder andere Hengelo, Enschede en Deventer reizen.

Gemeentes rondom

Oldenzaal wordt begrensd door de gemeenten Dinkelland, Losser en Hengelo. Dinkelland is een landelijke gemeente met veel groen en natuurgebieden, terwijl Losser een gemeente is met veel dorpen en kleine kernen. Hengelo is een wat grotere stad met veel bedrijvigheid en industrie.

Netnummers

Het netnummer van Oldenzaal is 0541. Dit netnummer wordt gebruikt voor vaste telefonie in Oldenzaal en omgeving.

Bekende plaatsen

Oldenzaal is vooral bekend vanwege de jaarlijkse carnavalsoptocht, die veel bezoekers trekt uit heel Nederland en Duitsland. Daarnaast heeft Oldenzaal een aantal historische bezienswaardigheden, zoals de St. Plechelmusbasiliek en de stadsmuur uit de middeleeuwen. Ook is Oldenzaal een populaire plaats voor fiets- en wandeltochten, vanwege de mooie natuur en het uitgebreide netwerk van fiets- en wandelpaden.

FAQ’s

1. Wat zijn de postcodes van Oldenzaal?
De postcodes van Oldenzaal zijn 7571, 7572, 7573, 7574 en 7576.

2. Hoeveel inwoners heeft Oldenzaal?
Oldenzaal heeft momenteel ongeveer 32.000 inwoners.

3. Wat is het gemiddelde huishoudinkomen in Oldenzaal?
Het gemiddelde huishoudinkomen in Oldenzaal is €38.000,- per jaar.

4. Heeft Oldenzaal een eigen treinstation?
Ja, Oldenzaal heeft een eigen treinstation, station Oldenzaal.

5. Wat zijn bekende bezienswaardigheden in Oldenzaal?
Bekende bezienswaardigheden in Oldenzaal zijn de St. Plechelmusbasiliek en de middeleeuwse stadsmuur.