Postcodes gemeente oss

Postcodenummers van gemeente oss: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Ben je op zoek naar informatie over de gemeente Oss en haar postcode? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze uitgebreide gids vind je alles wat je moet weten over de postcodes van Oss, evenals informatie over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom Oss, netnummers en bekende plaatsen. We zullen je alle belangrijke informatie geven die je nodig hebt om je weg te vinden in Oss en de omliggende gebieden.

Algemene informatie over Oss

Oss is een gemeente in de provincie Noord-Brabant en heeft een oppervlakte van 114,42 km². Het is een van de grootste gemeenten in de regio en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Oss is verdeeld in verschillende wijken, elk met een eigen karakter en sfeer. Hieronder vind je meer informatie over elke wijk.

Wijken in Oss

Oss is verdeeld in de volgende wijken:

1. Centrum
2. Oss-Oost
3. Oss-Zuid
4. Oss-Noord
5. Oss-West
6. Ruwaard
7. Ussen

Centrum

Het centrum van Oss is het hart van de stad en biedt een breed scala aan winkels, restaurants en cafés. Het is ook de locatie van het gemeentehuis en het treinstation van Oss.

Oss-Oost

Oss-Oost is een wijk die voornamelijk uit woonwijken bestaat. Het is een rustige wijk met veel groen en biedt een aantal goede scholen en sportfaciliteiten.

Oss-Zuid

Oss-Zuid is een wijk die voornamelijk uit nieuwbouwwoningen bestaat. Het is een rustige en veilige wijk met veel groen en een aantal goede scholen en sportfaciliteiten.

Oss-Noord

Oss-Noord is een wijk die voornamelijk uit bedrijventerreinen en industrieterreinen bestaat. Het is een belangrijke economische hub van de stad en biedt werkgelegenheid aan duizenden mensen.

Oss-West

Oss-West is een wijk die voornamelijk uit woonwijken en agrarische gebieden bestaat. Het is een rustige wijk met veel groen en biedt een aantal goede scholen en sportfaciliteiten.

Ruwaard

Ruwaard is een wijk die voornamelijk uit woonwijken bestaat. Het is een relatief dichtbevolkte wijk met een aantal goede scholen en sportfaciliteiten.

Ussen

Ussen is een wijk die voornamelijk uit woonwijken bestaat. Het is een rustige en veilige wijk met veel groen en biedt een aantal goede scholen en sportfaciliteiten.

Geografische (GPS) informatie

Als je op zoek bent naar GPS-informatie over Oss, dan zijn de volgende coördinaten relevant:

Latitude: 51.7659° N
Longitude: 5.5282° E

Demografische gegevens

Oss heeft een bevolking van ongeveer 93.000 mensen en is een van de grootste gemeenten in de regio. De bevolking is relatief jong en divers, met een mix van Nederlandse en niet-Nederlandse inwoners.

Treinstations

Oss heeft twee treinstations: Oss en Oss West. Beide stations bieden goede verbindingen met andere steden in Nederland, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Utrecht.

Gemeentes rondom Oss

Oss grenst aan verschillende gemeenten, waaronder:

1. Bernheze
2. Landerd
3. Lith
4. Maasdonk
5. ‘s-Hertogenbosch

Netnummers

Het netnummer voor Oss is 0412.

Bekende plaatsen

Oss heeft een aantal bekende plaatsen die zeker een bezoek waard zijn, waaronder:

1. Museum Jan Cunen
2. Golfbaan Oijense Zij
3. De Maashorst
4. Natuurtheater De Kersouwe

Veelgestelde vragen

1. Wat is het postcodegebied van Oss?
Oss heeft verschillende postcodegebieden, variërend van 5341 tot 5349.

2. Welke wijken zijn er in Oss?
Oss is verdeeld in zeven wijken: Centrum, Oss-Oost, Oss-Zuid, Oss-Noord, Oss-West, Ruwaard en Ussen.

3. Wat zijn de GPS-coördinaten van Oss?
De GPS-coördinaten van Oss zijn: Latitude: 51.7659° N, Longitude: 5.5282° E.

4. Welke gemeenten grenzen aan Oss?
Oss grenst aan verschillende gemeenten, waaronder Bernheze, Landerd, Lith, Maasdonk en ‘s-Hertogenbosch.

5. Wat zijn enkele bekende plaatsen in Oss?
Enkele bekende plaatsen in Oss zijn Museum Jan Cunen, Golfbaan Oijense Zij, De Maashorst en Natuurtheater De Kersouwe.

Conclusie

Zoals je kunt zien, biedt Oss veel interessante informatie voor zowel bewoners als bezoekers. Van de verschillende wijken tot de demografische gegevens en bekende plaatsen, er is veel te ontdekken in deze bruisende gemeente. Met deze gids heb je alle informatie die je nodig hebt om je weg te vinden in Oss en de omliggende gebieden.