Postcodes gemeente leeuwarden

Postcodenummers van gemeente Leeuwarden: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, Netnummers, Bekende plaatsen

Als je gaat verhuizen naar de gemeente Leeuwarden, is het handig om te weten wat de verschillende postcodes zijn. In dit artikel zullen we je informeren over de verschillende postcodenummers van de gemeente Leeuwarden, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

1. Algemene informatie over de gemeente Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden is de hoofdstad van Friesland. Het heeft een oppervlakte van 128,6 km² en telt ongeveer 122.000 inwoners. De gemeente is verdeeld in verschillende wijken, die elk hun eigen karakter hebben. In totaal zijn er 42 wijken in Leeuwarden.

2. Wijken in Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden is verdeeld in 42 wijken. Hier zijn enkele van de belangrijkste wijken:

– Binnenstad: Dit is het historische centrum van Leeuwarden. Het is een levendige wijk met veel winkels, restaurants en cafés. Hier vind je ook veel historische gebouwen, zoals de Oldehove en het Stadhouderlijk Hof.
– Camminghaburen: Dit is een rustige wijk in het noorden van Leeuwarden. Het is een groene wijk met veel parken en recreatiegebieden.
– Aldlân: Dit is een wijk in het oosten van Leeuwarden. Het is een gemengde wijk met veel verschillende soorten woningen. Hier vind je ook veel scholen en winkels.
– Bilgaard: Dit is een wijk in het westen van Leeuwarden. Het is een rustige wijk met veel groen en ruimte. Hier vind je ook een groot winkelcentrum.

3. Geografische (GPS) informatie

De gemeente Leeuwarden ligt in het noorden van Nederland, in de provincie Friesland. De coördinaten van Leeuwarden zijn 53.2014° N, 5.8086° E.

4. Demografische gegevens

Leeuwarden heeft ongeveer 122.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 41 jaar. Ongeveer 14% van de inwoners is ouder dan 65 jaar. Het gemiddelde inkomen per huishouden is €37.500 per jaar.

5. Treinstations

Leeuwarden heeft twee treinstations: Leeuwarden en Leeuwarden Camminghaburen. Beide stations liggen aan de spoorlijn Leeuwarden – Zwolle. Vanaf Leeuwarden kun je rechtstreeks naar Amsterdam, Utrecht, Groningen en Zwolle reizen.

6. Gemeentes rondom Leeuwarden

De gemeente Leeuwarden grenst aan verschillende andere gemeentes, waaronder Tytsjerksteradiel, Smallingerland, Heerenveen en Súdwest-Fryslân.

7. Netnummers

Het netnummer van Leeuwarden is 058. Als je vanuit het buitenland naar Leeuwarden wilt bellen, moet je +31 58 gebruiken.

8. Bekende plaatsen

Leeuwarden heeft veel bekende plaatsen, waaronder:

– De Oldehove: Dit is een scheve toren in het centrum van Leeuwarden. Het is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad.
– Het Fries Museum: Dit is een museum over de geschiedenis en cultuur van Friesland. Het museum heeft een grote collectie kunst, archeologie en geschiedenis.
– AquaZoo Friesland: Dit is een dierenpark in Leeuwarden. Het park heeft verschillende waterdieren, waaronder zeeleeuwen, pinguïns en otters.

FAQs

1. Wat is het grootste winkelcentrum in Leeuwarden?
Het grootste winkelcentrum in Leeuwarden is Winkelcentrum Zaailand.

2. Hoeveel inwoners heeft Leeuwarden?
Leeuwarden heeft ongeveer 122.000 inwoners.

3. Wat zijn de coördinaten van Leeuwarden?
De coördinaten van Leeuwarden zijn 53.2014° N, 5.8086° E.

4. Hoeveel treinstations heeft Leeuwarden?
Leeuwarden heeft twee treinstations: Leeuwarden en Leeuwarden Camminghaburen.

5. Wat zijn de belangrijkste bezienswaardigheden in Leeuwarden?
De belangrijkste bezienswaardigheden in Leeuwarden zijn de Oldehove, het Fries Museum en AquaZoo Friesland.

Conclusie

Leeuwarden is een mooie stad met veel verschillende wijken en bezienswaardigheden. Als je gaat verhuizen naar Leeuwarden, is het handig om te weten wat de verschillende postcodes zijn en waar je bijvoorbeeld het grootste winkelcentrum kunt vinden. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om meer te weten te komen over de gemeente Leeuwarden.