Postcodes gemeente apeldoorn

Postcodenummers van gemeente Apeldoorn: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcode van een bepaalde buurt in Apeldoorn, dan ben je hier op de juiste plek. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de postcodenummers van de gemeente Apeldoorn, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Apeldoorn

Apeldoorn is een stad in de provincie Gelderland en telt ongeveer 161.000 inwoners. De stad is omringd door prachtige natuurgebieden, waaronder de Veluwe en de IJsselvallei. Apeldoorn is een belangrijk centrum voor de papierindustrie en heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de middeleeuwen.

Wijken in Apeldoorn

Apeldoorn is onderverdeeld in 12 wijken, namelijk: Centrum, Noordwest, De Naald, Zuidwest, Zuidoost, Orden, Osseveld, Woudhuis, De Maten, Zevenhuizen, Brink en Orden en Berg en Bos. Elke wijk heeft zijn eigen postcodegebied, wat het gemakkelijk maakt om de verschillende delen van de stad te onderscheiden.

Geografische (GPS) informatie over Apeldoorn

De geografische coördinaten van Apeldoorn zijn 52.21 graden noorderbreedte en 5.97 graden oosterlengte. De stad heeft een oppervlakte van 341,15 vierkante kilometer en ligt op een hoogte van ongeveer 20 meter boven zeeniveau.

Demografische gegevens van Apeldoorn

Apeldoorn is een diverse stad met een mix van culturen en nationaliteiten. Volgens de meest recente cijfers van het CBS heeft Apeldoorn een bevolkingsdichtheid van 477 inwoners per vierkante kilometer. De stad heeft een relatief jonge bevolking, met een gemiddelde leeftijd van 41 jaar.

Treinstations in Apeldoorn

Apeldoorn heeft twee treinstations: station Apeldoorn en station Apeldoorn De Maten. Beide stations zijn belangrijke knooppunten voor het openbaar vervoer en bieden verbindingen naar verschillende delen van Nederland.

Gemeentes rondom Apeldoorn

Apeldoorn grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Epe, Brummen, Voorst, Zutphen en Deventer. Elk van deze gemeentes heeft zijn eigen unieke karakter en bezienswaardigheden.

Netnummers van Apeldoorn

Het netnummer van Apeldoorn is 055. Als je iemand in Apeldoorn wilt bellen, moet je dit netnummer gebruiken voordat je het lokale telefoonnummer invoert.

Bekende plaatsen in Apeldoorn

Apeldoorn heeft veel bekende plaatsen en bezienswaardigheden, waaronder Paleis Het Loo, de Apenheul, de Julianatoren en het CODA museum. Daarnaast zijn er tal van parken, bossen en natuurgebieden waar je kunt wandelen, fietsen of gewoon kunt genieten van de prachtige omgeving.

FAQs

1. Wat is het postcodegebied van het centrum van Apeldoorn?
Het postcodegebied van het centrum van Apeldoorn is 7311.

2. Hoeveel wijken heeft Apeldoorn?
Apeldoorn heeft 12 wijken.

3. Wat is het netnummer van Apeldoorn?
Het netnummer van Apeldoorn is 055.

4. Hoeveel treinstations heeft Apeldoorn?
Apeldoorn heeft twee treinstations: station Apeldoorn en station Apeldoorn De Maten.

5. Wat zijn de bekendste bezienswaardigheden in Apeldoorn?
De bekendste bezienswaardigheden in Apeldoorn zijn Paleis Het Loo, de Apenheul, de Julianatoren en het CODA museum.

Conclusie

Apeldoorn is een prachtige stad met veel te bieden. Of je nu op zoek bent naar de postcode van een bepaalde buurt, informatie over de wijken, demografische gegevens of bekende plaatsen, in dit artikel heb je alles kunnen vinden wat je nodig hebt. Met deze informatie kun je optimaal genieten van alles wat Apeldoorn te bieden heeft.