Postcodes gemeente hoogeveen

Postcodenummers van gemeente Hoogeveen: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Gemeente Hoogeveen is een gemeente in de provincie Drenthe, gelegen in het noordoosten van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van 129,09 km² en telt ruim 55.000 inwoners. In deze uitgebreide gids vindt u alle informatie die u nodig heeft over de postcodenummers van gemeente Hoogeveen. Van algemene informatie tot demografische gegevens en van treinstations tot bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente Hoogeveen

Gemeente Hoogeveen is ontstaan in 1998 na een fusie van de voormalige gemeenten Hoogeveen, Zuidwolde en Ruinen. De gemeente is onderverdeeld in 7 wijken:

1. Hoogeveen-Noord
2. Elim, Nieuweroord en Tiendeveen
3. Pesse, Stuifzand en Fluitenberg
4. Hoogeveen-Oost
5. Krakeel en Nieuwlande
6. Hollandscheveld
7. Hoogeveen-Zuid

Elke wijk heeft zijn eigen postcodegebied. In totaal zijn er 17 postcodes in gemeente Hoogeveen, variërend van 7900 tot 7939.

Geografische (GPS) informatie

Het geografische middelpunt van gemeente Hoogeveen ligt op 52.7225° N, 6.4711° O. De gemeente is omgeven door verschillende andere gemeenten, waaronder De Wolden, Westerveld, Midden-Drenthe, Coevorden en Emmen.

Demografische gegevens

Volgens de gegevens van het CBS uit 2021 telt gemeente Hoogeveen ruim 55.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 43,5 jaar. Het aantal mannen en vrouwen in de gemeente is vrijwel gelijk verdeeld.

Treinstations

Gemeente Hoogeveen beschikt over één treinstation: station Hoogeveen. Dit station ligt aan de spoorlijn Zwolle – Groningen en is een belangrijk knooppunt voor treinreizigers in de regio.

Gemeentes rondom

Gemeente Hoogeveen grenst aan verschillende andere gemeenten in de provincie Drenthe. Zo ligt gemeente De Wolden ten westen van Hoogeveen, ligt Westerveld ten noorden van Hoogeveen en grenst Midden-Drenthe aan de oostkant van de gemeente.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Hoogeveen is 0528. Dit netnummer wordt gebruikt voor vaste telefoonverbindingen binnen de gemeente.

Bekende plaatsen

Gemeente Hoogeveen kent verschillende bekende plaatsen, waaronder het dorp Pesse. Dit dorp is vooral bekend vanwege de archeologische opgravingen die hier hebben plaatsgevonden. Daarnaast is er in Hoogeveen zelf ook genoeg te beleven, bijvoorbeeld in het centrum of in het park De Weide.

FAQs

1. Wat is het geografische middelpunt van gemeente Hoogeveen?
Het geografische middelpunt van gemeente Hoogeveen ligt op 52.7225° N, 6.4711° O.

2. Hoeveel postcodes heeft gemeente Hoogeveen?
Gemeente Hoogeveen heeft 17 postcodes, variërend van 7900 tot 7939.

3. Welke wijken heeft gemeente Hoogeveen?
Gemeente Hoogeveen is onderverdeeld in 7 wijken: Hoogeveen-Noord, Elim, Nieuweroord en Tiendeveen, Pesse, Stuifzand en Fluitenberg, Hoogeveen-Oost, Krakeel en Nieuwlande, Hollandscheveld en Hoogeveen-Zuid.

4. Wat is het netnummer van gemeente Hoogeveen?
Het netnummer van gemeente Hoogeveen is 0528.

5. Wat is het belangrijkste treinstation in gemeente Hoogeveen?
Het belangrijkste treinstation in gemeente Hoogeveen is station Hoogeveen.

Conclusie

Gemeente Hoogeveen is een veelzijdige gemeente met verschillende wijken, postcodes, treinstations en bekende plaatsen. In deze gids heeft u alle informatie kunnen vinden die u nodig heeft over de postcodenummers van gemeente Hoogeveen. Of u nu op zoek bent naar algemene informatie, geografische gegevens of demografische informatie, u kunt het allemaal terugvinden in deze uitgebreide gids.