Postcodes gemeente wassenaar

Postcodenummers van gemeente Wassenaar: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over postcodenummers van gemeente Wassenaar, ben je op de juiste plek. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de postcodenummers van deze gemeente. We zullen je voorzien van algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Wassenaar is een gemeente in de provincie Zuid-Holland en heeft een oppervlakte van 62,50 km². De gemeente telt 27.803 inwoners (2021) en heeft in totaal 10.526 huishoudens. De postcode van Wassenaar begint met de cijfers 2240, 2241 of 2242.

Wijken

Wassenaar heeft verschillende wijken, namelijk:

1. Centrum
2. Oostdorp
3. Noordoost
4. Zuidwest
5. Wassenaar-Zuid

Geografische (GPS) informatie

Wassenaar ligt in het westen van Nederland en grenst aan de Noordzee. De gemeente is gelegen tussen Den Haag, Katwijk en Voorschoten. De coördinaten van Wassenaar zijn 52.1494° N, 4.4025° O.

Demografische gegevens

Wassenaar heeft een bevolkingsdichtheid van 445 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 44 jaar. Het percentage mannen en vrouwen is ongeveer gelijk verdeeld. Daarnaast heeft 34% van de inwoners een hoog inkomen en is 6% van de inwoners werkloos.

Treinstations

Wassenaar heeft geen eigen treinstation, maar er zijn wel verschillende stations in de buurt. Zo kun je vanaf station Den Haag Laan van NOI, station Voorschoten of station Leiden Centraal gemakkelijk naar Wassenaar reizen.

Gemeentes rondom

Wassenaar grenst aan verschillende gemeentes, namelijk:

1. Den Haag
2. Voorschoten
3. Leidschendam-Voorburg
4. Katwijk

Netnummers

Wassenaar heeft het netnummer 070.

Bekende plaatsen

Wassenaar is een bekende gemeente in Nederland en heeft verschillende bezienswaardigheden. Zo vind je er het duingebied Meijendel, het Kasteel van Wassenaar en het Museum Voorlinden. Ook is Wassenaar bekend vanwege de vele villa’s en landgoederen.

FAQs

1. Wat is de postcode van Wassenaar?
De postcode van Wassenaar begint met de cijfers 2240, 2241 of 2242.

2. Wat zijn de wijken van Wassenaar?
Wassenaar heeft vijf wijken, namelijk Centrum, Oostdorp, Noordoost, Zuidwest en Wassenaar-Zuid.

3. Heeft Wassenaar een eigen treinstation?
Nee, Wassenaar heeft geen eigen treinstation, maar er zijn wel verschillende stations in de buurt.

4. Welke gemeentes grenzen aan Wassenaar?
Wassenaar grenst aan Den Haag, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg en Katwijk.

5. Wat zijn de bekende bezienswaardigheden in Wassenaar?
In Wassenaar vind je onder andere het duingebied Meijendel, het Kasteel van Wassenaar en het Museum Voorlinden.