Postcodes gemeente noord beveland

Postcodenummers van gemeente Noord-Beveland: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

De gemeente Noord-Beveland is gelegen in de provincie Zeeland, Nederland. Het gebied is een prachtige plek om te wonen, werken en ontspannen. In dit artikel zullen we je informeren over de postcodenummers van de gemeente Noord-Beveland. We zullen je ook informeren over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeenten rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Noord-Beveland

Noord-Beveland is een gemeente in de provincie Zeeland, Nederland. Het heeft een oppervlakte van 93,81 km² en telt ongeveer 7.500 inwoners. De gemeente Noord-Beveland is opgedeeld in vier dorpen en twee buurtschappen. Deze dorpen zijn Kamperland, Wissenkerke, Kats en Colijnsplaat. De buurtschappen zijn Geersdijk en Kortgene.

Wijken in Noord-Beveland

Noord-Beveland is opgedeeld in verschillende wijken, elk met zijn eigen kenmerken en eigenschappen. De wijken zijn Colijnsplaat, Kamperland, Kats, Wissenkerke en Kortgene. Elke wijk heeft zijn eigen postcode. Hieronder staan de verschillende postcodes die bij de wijken horen:

– Colijnsplaat: postcode 4486
– Kamperland: postcode 4493
– Kats: postcode 4485
– Wissenkerke: postcode 4491
– Kortgene: postcode 4484

Geografische (GPS) informatie over Noord-Beveland

De gemeente Noord-Beveland is gelegen op het voormalige eiland Noord-Beveland in Zeeland, Nederland. Het gebied wordt begrensd door de Noordzee in het noorden, het Veerse Meer in het oosten en het Nationaal Park Oosterschelde in het westen. Het GPS-coördinaat van de gemeente Noord-Beveland is 51.5917° N, 3.7539° E.

Demografische gegevens van Noord-Beveland

Noord-Beveland heeft een inwonertal van ongeveer 7.500 mensen. De gemeente heeft een bevolkingsdichtheid van ongeveer 80 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van inwoners van Noord-Beveland is 47 jaar, wat hoger is dan het landelijk gemiddelde van 42 jaar.

Treinstations in de buurt van Noord-Beveland

In de buurt van Noord-Beveland zijn er verschillende treinstations. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Goes, dat op ongeveer 20 minuten rijden van de gemeente ligt. Andere nabijgelegen treinstations zijn station Middelburg en station Vlissingen.

Gemeentes rondom Noord-Beveland

Noord-Beveland is omringd door verschillende gemeenten. Deze gemeenten zijn Schouwen-Duiveland in het noorden, Veere in het oosten en zuidoosten, en Kapelle in het zuiden en zuidwesten.

Netnummers van Noord-Beveland

Het netnummer van Noord-Beveland is 0113. Dit netnummer wordt gebruikt voor vaste telefoonlijnen in de gemeente.

Bekende plaatsen in Noord-Beveland

Noord-Beveland is een prachtige plek met verschillende bekende plaatsen om te bezoeken. Hieronder staan enkele van de bekendste plaatsen in Noord-Beveland:

– Neeltje Jans: een voormalig werkeiland in de Oosterschelde, waar een waterpark en een informatiecentrum over de Deltawerken te vinden zijn.
– De Oosterscheldekering: een stormvloedkering die de Oosterschelde afsluit bij dreigend hoogwater.
– Het Veerse Meer: een groot, kunstmatig meer dat is ontstaan door de aanleg van de Veerse Gatdam.
– De Banjaard: een breed strand dat bekend staat om zijn schoonheid en rust.
– De Zeeuwse Rivièra: een uniek stukje Zeeland waar je kunt genieten van de zon, zee en strand.

FAQs

1. Wat is het inwonertal van Noord-Beveland?
– Noord-Beveland heeft een inwonertal van ongeveer 7.500 mensen.

2. Welke dorpen en buurtschappen zijn er in Noord-Beveland?
– Noord-Beveland is opgedeeld in vier dorpen en twee buurtschappen. Deze dorpen zijn Kamperland, Wissenkerke, Kats en Colijnsplaat. De buurtschappen zijn Geersdijk en Kortgene.

3. Welke treinstations zijn er in de buurt van Noord-Beveland?
– In de buurt van Noord-Beveland zijn er verschillende treinstations. Het dichtstbijzijnde treinstation is station Goes, dat op ongeveer 20 minuten rijden van de gemeente ligt. Andere nabijgelegen treinstations zijn station Middelburg en station Vlissingen.

4. Welke gemeentes grenzen aan Noord-Beveland?
– Noord-Beveland is omringd door verschillende gemeenten. Deze gemeenten zijn Schouwen-Duiveland in het noorden, Veere in het oosten en zuidoosten, en Kapelle in het zuiden en zuidwesten.

5. Wat zijn enkele bekende plaatsen in Noord-Beveland?
– Enkele bekende plaatsen in Noord-Beveland zijn Neeltje Jans, de Oosterscheldekering, het Veerse Meer, de Banjaard en de Zeeuwse Rivièra.

Conclusie

Noord-Beveland is een prachtige gemeente in de provincie Zeeland, Nederland. In dit artikel hebben we je geïnformeerd over de postcodenummers van de gemeente Noord-Beveland, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeenten rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat deze informatie nuttig voor je was.