Postcodes gemeente landgraaf

Postcodenummers van gemeente Landgraaf: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcodes van gemeente Landgraaf, ben je hier aan het juiste adres. In deze uitgebreide gids zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de postcodes van deze gemeente. Van algemene informatie tot wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente Landgraaf

Gemeente Landgraaf is gelegen in de provincie Limburg en heeft een oppervlakte van 24,67 km². De gemeente heeft in totaal 37.903 inwoners, wat neerkomt op een bevolkingsdichtheid van 1.537 inwoners per km².

Wijken in gemeente Landgraaf

Gemeente Landgraaf is verdeeld in verschillende wijken, waaronder Abdissenbosch, Nieuwenhagen, Schaesberg en Waubach. Elke wijk heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen en attracties. Zo staat Abdissenbosch bekend om zijn prachtige natuurgebieden, terwijl Schaesberg veel historische gebouwen en monumenten heeft.

Geografische (GPS) informatie van gemeente Landgraaf

De GPS-coördinaten van gemeente Landgraaf zijn 50.9096° N, 6.0197° E. De gemeente ligt in het zuidoosten van Nederland, vlakbij de Duitse grens.

Demografische gegevens van gemeente Landgraaf

Gemeente Landgraaf heeft een bevolking van 37.903 inwoners, waarvan 49,1% man en 50,9% vrouw is. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van gemeente Landgraaf is 44 jaar.

Treinstations in gemeente Landgraaf

Gemeente Landgraaf heeft één treinstation, namelijk Station Landgraaf. Dit station ligt aan de spoorlijn Heerlen – Herzogenrath. Vanuit Station Landgraaf kun je gemakkelijk reizen naar omliggende steden zoals Heerlen, Maastricht en Aken.

Gemeentes rondom gemeente Landgraaf

Gemeente Landgraaf ligt in de buurt van verschillende andere gemeentes, waaronder Kerkrade, Heerlen, Brunssum en Voerendaal. Elk van deze gemeentes heeft zijn eigen bezienswaardigheden en attracties, waardoor er genoeg te ontdekken valt in de omgeving van gemeente Landgraaf.

Netnummers van gemeente Landgraaf

Het netnummer van gemeente Landgraaf is 045. Dit betekent dat je het nummer 045 moet draaien om iemand in gemeente Landgraaf te bereiken.

Bekende plaatsen in gemeente Landgraaf

Gemeente Landgraaf heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het bekende attractiepark Megaland en het prachtige natuurgebied De Brunssummerheide. Daarnaast heeft de gemeente ook verschillende historische gebouwen en monumenten, zoals Kasteel Strijthagen en de St. Jan-de-Doperkerk.

FAQs:

1. Wat zijn de GPS-coördinaten van gemeente Landgraaf?
De GPS-coördinaten van gemeente Landgraaf zijn 50.9096° N, 6.0197° E.

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Landgraaf?
Gemeente Landgraaf heeft een bevolking van 37.903 inwoners.

3. Wat is het netnummer van gemeente Landgraaf?
Het netnummer van gemeente Landgraaf is 045.

4. Welke wijken heeft gemeente Landgraaf?
Gemeente Landgraaf is verdeeld in verschillende wijken, waaronder Abdissenbosch, Nieuwenhagen, Schaesberg en Waubach.

5. Wat zijn de bekende attracties in gemeente Landgraaf?
Gemeente Landgraaf heeft verschillende bekende attracties, waaronder het attractiepark Megaland en het prachtige natuurgebied De Brunssummerheide. Daarnaast heeft de gemeente ook verschillende historische gebouwen en monumenten, zoals Kasteel Strijthagen en de St. Jan-de-Doperkerk.

In conclusie, gemeente Landgraaf is een prachtige gemeente gelegen in de provincie Limburg. Met zijn verschillende wijken, treinstation, gemeentes rondom, netnummer en bekende attracties is er genoeg te ontdekken en te beleven. Hopelijk heb je door middel van deze gids alle informatie kunnen vinden die je zocht over de postcodenummers van gemeente Landgraaf.