Postcodes gemeente wierden

Postcodenummers van gemeente Wierden: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Wierden is een gemeente in de provincie Overijssel, gelegen in het oosten van Nederland. Het is een prachtig gebied met een rijke geschiedenis en een bloeiende economie. Als u op zoek bent naar informatie over de postcodes van deze gemeente, dan bent u op de juiste plek. In dit artikel zullen we algemene informatie geven over Wierden, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Wierden

Wierden is een gemeente met ongeveer 24.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 94,68 km². De gemeente bestaat uit drie kernen: Wierden, Enter en Hoge Hexel. Het is een landelijk gebied met veel groen en mooie landschappen. Het is een populaire bestemming voor fietsers en wandelaars. Er zijn veel bezienswaardigheden in de gemeente, zoals de kerk van Enter en de Sint Jan de Doperkerk in Wierden.

Wijken in Wierden

Wierden heeft verschillende wijken die elk hun eigen kenmerken hebben. De belangrijkste wijken zijn Almeloërveen, Enter, Hoge Hexel, Notter-Zuna, Rectum-Ypelo, Westerhaar-Vriezenveensewijk en Wierden. Elke wijk heeft zijn eigen postcode en dit is handig om te weten als u bijvoorbeeld een brief of pakket wilt versturen.

Geografische (GPS) informatie over Wierden

Wierden ligt op een hoogte van ongeveer 6 meter boven zeeniveau en heeft een lengte van ongeveer 11 kilometer en een breedte van ongeveer 10 kilometer. Het is omringd door verschillende gemeenten, waaronder Twenterand, Hellendoorn, Rijssen-Holten en Hof van Twente. De GPS-coördinaten van Wierden zijn 52,3620° N, 6,5915° E.

Demografische gegevens van Wierden

Wierden heeft een gemiddelde leeftijd van 43 jaar en is daarmee een relatief jonge gemeente. De bevolking bestaat voor 50,9% uit mannen en 49,1% uit vrouwen. Het aantal huishoudens bedraagt ongeveer 9.500 en het gemiddelde inkomen per huishouden is € 42.000 per jaar.

Treinstations in Wierden

Wierden heeft een eigen treinstation, Station Wierden. Dit station ligt aan de spoorlijn Zwolle – Enschede en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Er stoppen verschillende treinen op dit station, waaronder de Sprinter en de Intercity.

Gemeentes rondom Wierden

Wierden is omringd door verschillende gemeentes, waaronder Twenterand, Hellendoorn, Rijssen-Holten en Hof van Twente. Elke gemeente heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Het is leuk om deze gemeentes te verkennen en te ontdekken wat ze te bieden hebben.

Netnummers in Wierden

Het netnummer van Wierden is 0546. Dit nummer wordt gebruikt als u bijvoorbeeld wilt bellen naar een bedrijf of persoon in Wierden. Het is handig om te weten welk netnummer bij welke gemeente hoort, zodat u snel en gemakkelijk kunt bellen.

Bekende plaatsen in Wierden

Wierden heeft veel bekende plaatsen die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Enkele voorbeelden hiervan zijn het kasteel van Hoge Hexel, de Enterse Zomp en het Molke vakantiepark. Er zijn ook veel restaurants en cafés in Wierden waar u lekker kunt eten en drinken.

FAQs

1. Wat is het gemiddelde inkomen per huishouden in Wierden?
Het gemiddelde inkomen per huishouden in Wierden is € 42.000 per jaar.

2. Heeft Wierden een eigen treinstation?
Ja, Wierden heeft een eigen treinstation, Station Wierden.

3. Welke gemeentes liggen rondom Wierden?
Wierden is omringd door verschillende gemeentes, waaronder Twenterand, Hellendoorn, Rijssen-Holten en Hof van Twente.

4. Wat zijn bekende plaatsen in Wierden?
Enkele bekende plaatsen in Wierden zijn het kasteel van Hoge Hexel, de Enterse Zomp en het Molke vakantiepark.

5. Wat is het netnummer van Wierden?
Het netnummer van Wierden is 0546.

Conclusie

Wierden is een prachtige gemeente met veel te bieden. Het is een landelijk gebied met veel groen en mooie landschappen. In dit artikel hebben we algemene informatie gegeven over Wierden, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat u deze informatie nuttig vond en dat het u helpt om Wierden beter te leren kennen.