Postcodes gemeente assen

Postcodenummers van gemeente Assen: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over postcodenummers van gemeente Assen, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel gaan we dieper in op de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Lees verder om meer te weten te komen over gemeente Assen.

Algemene informatie

Assen is een stad in Drenthe en is de hoofdstad van deze provincie. De stad heeft een oppervlakte van 83,40 km² en telt circa 68.000 inwoners. De stad heeft een rijke geschiedenis en is omringd door prachtige natuur. Assen is een belangrijk knooppunt voor verkeer en vervoer en heeft een rijk cultureel erfgoed.

Wijken

Assen is verdeeld in verschillende wijken, namelijk: Assen-centrum, Assen-oost, Assen-west, Assen-noord, Assen-zuid, Marsdijk, Kloosterveen en Peelo. Iedere wijk heeft zijn eigen kenmerken en faciliteiten. Zo heeft Assen-centrum veel historische gebouwen en is het het centrum van de stad. Assen-oost heeft veel groen en is een rustige wijk. Assen-west heeft veel nieuwbouwwoningen en is een moderne wijk. Assen-noord is een wijk met veel sportfaciliteiten en scholen. Assen-zuid is een wijk met veel winkels en restaurants. Marsdijk is een wijk met veel nieuwbouwwoningen en is een populaire woonwijk in Assen. Kloosterveen is een wijk waar veel jonge gezinnen wonen en heeft veel groen. Peelo is een wijk met veel voorzieningen en is een populaire wijk onder ouderen.

Geografische (GPS) informatie

Assen ligt op 53.004° noorderbreedte en 6.550° oosterlengte. De stad ligt in het noorden van Nederland, in de provincie Drenthe. Assen ligt op ongeveer 15 kilometer afstand van Groningen en op ongeveer 50 kilometer afstand van Zwolle.

Demografische gegevens

Assen heeft circa 68.000 inwoners en is daarmee de op twee na grootste stad van Drenthe. De stad heeft een gemiddelde leeftijd van 42 jaar. Het aantal mannen en vrouwen is ongeveer gelijk verdeeld. Assen heeft een relatief hoog percentage ouderen en een laag percentage jongeren.

Treinstations

Assen heeft een treinstation, genaamd Station Assen. Het station ligt aan de spoorlijn Groningen – Zwolle en heeft verbindingen met onder andere Groningen, Zwolle, Leeuwarden, Amsterdam en Schiphol.

Gemeentes rondom

Assen grenst aan verschillende gemeentes, namelijk: Tynaarlo, Aa en Hunze, Midden-Drenthe en Noordenveld. Deze gemeentes hebben allemaal hun eigen kenmerken en faciliteiten. Tynaarlo is een gemeente met veel groen en natuur. Aa en Hunze is een gemeente met veel historische gebouwen en monumenten. Midden-Drenthe is een gemeente met veel natuur en recreatiemogelijkheden. Noordenveld is een gemeente met veel groen en prachtige landschappen.

Netnummers

Het netnummer van Assen is 0592. Dit is hetzelfde netnummer als van de omliggende gemeentes.

Bekende plaatsen

Assen heeft verschillende bekende plaatsen, namelijk: het TT Circuit, het Drents Museum, de Baggelhuizerplas en de Vaart. Het TT Circuit is een racecircuit waar jaarlijks de TT van Assen wordt gehouden, dit is een van de grootste evenementen van Nederland. Het Drents Museum is een museum waar verschillende tentoonstellingen te zien zijn over de geschiedenis van Drenthe. De Baggelhuizerplas is een recreatieplas waar je kunt zwemmen, zonnen en watersporten. De Vaart is een kanaal dat door Assen loopt en waar je kunt varen en vissen.

FAQs

1. Wat is het oppervlakte van Assen?
Het oppervlakte van Assen is 83,40 km².

2. Hoeveel inwoners heeft Assen?
Assen heeft circa 68.000 inwoners.

3. Welke wijken heeft Assen?
Assen heeft de volgende wijken: Assen-centrum, Assen-oost, Assen-west, Assen-noord, Assen-zuid, Marsdijk, Kloosterveen en Peelo.

4. Wat zijn bekende plaatsen in Assen?
Bekende plaatsen in Assen zijn onder andere het TT Circuit, het Drents Museum, de Baggelhuizerplas en de Vaart.

5. Wat is het netnummer van Assen?
Het netnummer van Assen is 0592.

Conclusie

Assen is een mooie stad in Drenthe met veel geschiedenis en natuur. De stad heeft verschillende wijken met allemaal hun eigen kenmerken en faciliteiten. Assen heeft een treinstation en grenst aan verschillende gemeentes. Bekende plaatsen in Assen zijn onder andere het TT Circuit, het Drents Museum, de Baggelhuizerplas en de Vaart. We hopen dat je met dit artikel meer te weten bent gekomen over gemeente Assen.