Postcodes gemeente borne

Postcodenummers van gemeente borne: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als een van de kleinere gemeenten in de provincie Overijssel, heeft Borne veel te bieden. Het is een stad met een rijke geschiedenis en een bruisend centrum. In dit artikel zullen we een diepgaande blik werpen op de postcodenummers van gemeente Borne. We zullen informatie geven over de verschillende wijken, de geografische (GPS) locaties, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen.

Wijken in gemeente Borne

Gemeente Borne bestaat uit verschillende wijken. De wijken zijn: Borne-Centrum, Borne-Oost, Borne-West, Azelo, Hertme en Zenderen. Elk van deze wijken heeft zijn eigen unieke kenmerken en attracties. Borne-Centrum is bijvoorbeeld het bruisende hart van de stad met vele winkels en restaurants. Borne-Oost is een rustige wijk met veel groen en mooie wandelroutes. Azelo is een kleine wijk met vooral veel natuur. Hertme staat bekend om zijn jaarlijkse openluchttheater en Zenderen heeft een rijke geschiedenis en veel historische gebouwen.

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Borne heeft een oppervlakte van 24,36 km². Het ligt in het oosten van Nederland, in de provincie Overijssel. De GPS-coördinaten van het centrum van Borne zijn 52.2999° N, 6.7589° E. De gemeente grenst aan verschillende andere gemeentes zoals Hengelo, Almelo en Enschede.

Demografische gegevens

Volgens het CBS had gemeente Borne op 1 januari 2020 een totale bevolking van 23.015 inwoners. De bevolkingssamenstelling is divers met verschillende nationaliteiten en leeftijdsgroepen. Ongeveer 22% van de bevolking is ouder dan 65 jaar. De gemiddelde huishoudengrootte is 2,3 personen.

Treinstations

Gemeente Borne heeft twee treinstations, namelijk station Borne en station Hengelo Oost. Beide stations liggen aan de spoorlijn Zwolle-Enschede. Vanaf station Borne rijden er treinen richting Almelo en Enschede. Vanaf station Hengelo Oost rijden er treinen richting Oldenzaal en Zutphen.

Gemeentes rondom

Gemeente Borne grenst aan verschillende andere gemeentes. In het noorden grenst het aan Dinkelland, in het oosten aan Enschede, in het zuiden aan Hengelo en in het westen aan Almelo. Elk van deze gemeentes heeft zijn eigen unieke kenmerken en attracties.

Netnummers

Het netnummer voor Borne is 074. Dit netnummer wordt gebruikt voor het bellen naar vaste telefoonnummers in de gemeente Borne.

Bekende plaatsen

Gemeente Borne heeft verschillende bekende plaatsen die een bezoek waard zijn. Een van de meest bekende plaatsen is het Kulturhus Borne. Dit is een cultureel centrum dat verschillende activiteiten organiseert zoals theater en muziek. Een andere bekende plaats is het Twickel College. Dit is een middelbare school die bekend staat om zijn goede onderwijs.

Conclusie

In dit artikel hebben we een diepgaande blik geworpen op de postcodenummers van gemeente Borne. We hebben informatie gegeven over de verschillende wijken, de geografische (GPS) locaties, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen. Gemeente Borne is een stad met een rijke geschiedenis en veel te bieden, en we hopen dat dit artikel u heeft geholpen om meer te weten te komen over deze prachtige gemeente.

FAQs

1. Wat is het postcodenummer van Borne-Oost?
Het postcodenummer van Borne-Oost is 7623.

2. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Borne?
Gemeente Borne grenst aan Dinkelland, Enschede, Hengelo en Almelo.

3. Wat is het netnummer van Borne?
Het netnummer van Borne is 074.

4. Hoeveel treinstations heeft gemeente Borne?
Gemeente Borne heeft twee treinstations, namelijk station Borne en station Hengelo Oost.

5. Welke wijk staat bekend om zijn jaarlijkse openluchttheater?
Hertme staat bekend om zijn jaarlijkse openluchttheater.