Postcodes gemeente valkenburg aan de geul

Postcodenummers van gemeente Valkenburg aan de Geul: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcodes van gemeente Valkenburg aan de Geul, dan ben je op de juiste plek. In dit artikel zullen we je alles vertellen over de postcodes van deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Gemeente Valkenburg aan de Geul is een gemeente in de provincie Limburg, gelegen in het zuiden van Nederland. De gemeente telt in totaal 16.284 inwoners (2021) en heeft een oppervlakte van 36,22 km². De gemeente is ontstaan in 1940 door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Valkenburg en Houthem.

Wijken

Gemeente Valkenburg aan de Geul heeft vier kernen: Valkenburg, Berg en Terblijt, Vilt en Sibbe-IJzeren. Elk van deze kernen heeft zijn eigen postcodegebieden, die we hieronder verder zullen bespreken.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Valkenburg aan de Geul ligt in het zuiden van Nederland, in de provincie Limburg. De GPS-coördinaten van het centrum van Valkenburg aan de Geul zijn 50.8651° N, 5.8306° E.

Demografische gegevens

De gemeente Valkenburg aan de Geul heeft in totaal 16.284 inwoners (2021), waarvan 7.970 mannen en 8.314 vrouwen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van de gemeente is 49 jaar. Het grootste deel van de bevolking (84%) is van Nederlandse afkomst, gevolgd door Duitse (2,4%) en Belgische (1,3%) afkomst.

Treinstations

Gemeente Valkenburg aan de Geul heeft één treinstation, namelijk station Valkenburg. Dit station ligt aan de spoorlijn Maastricht – Heerlen en wordt bediend door de treinen van Arriva.

Gemeentes rondom

Gemeente Valkenburg aan de Geul grenst aan de gemeentes Maastricht, Meerssen, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Voerendaal.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Valkenburg aan de Geul is 043.

Bekende plaatsen

Gemeente Valkenburg aan de Geul heeft een aantal bekende plaatsen, waaronder Valkenburg, Thermae 2000, Kasteel Valkenburg, de Cauberg en de mergelgrotten van Valkenburg.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van gemeente Valkenburg aan de Geul?
Antwoord: De oppervlakte van gemeente Valkenburg aan de Geul is 36,22 km².

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Valkenburg aan de Geul?
Antwoord: Gemeente Valkenburg aan de Geul heeft in totaal 16.284 inwoners (2021).

3. Welke kernen heeft gemeente Valkenburg aan de Geul?
Antwoord: Gemeente Valkenburg aan de Geul heeft vier kernen: Valkenburg, Berg en Terblijt, Vilt en Sibbe-IJzeren.

4. Wat is het netnummer van gemeente Valkenburg aan de Geul?
Antwoord: Het netnummer van gemeente Valkenburg aan de Geul is 043.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in gemeente Valkenburg aan de Geul?
Antwoord: Bekende plaatsen in gemeente Valkenburg aan de Geul zijn onder andere Valkenburg, Thermae 2000, Kasteel Valkenburg, de Cauberg en de mergelgrotten van Valkenburg.

Conclusie

Gemeente Valkenburg aan de Geul is een gemeente in de provincie Limburg, gelegen in het zuiden van Nederland. De gemeente telt in totaal 16.284 inwoners (2021) en heeft een oppervlakte van 36,22 km². De gemeente heeft vier kernen: Valkenburg, Berg en Terblijt, Vilt en Sibbe-IJzeren. Het netnummer van gemeente Valkenburg aan de Geul is 043 en de gemeente grenst aan de gemeentes Maastricht, Meerssen, Eijsden-Margraten, Gulpen-Wittem en Voerendaal. Bekende plaatsen in gemeente Valkenburg aan de Geul zijn onder andere Valkenburg, Thermae 2000, Kasteel Valkenburg, de Cauberg en de mergelgrotten van Valkenburg.