Postcodes gemeente leiden

Postcodenummers van gemeente Leiden: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar postcodenummers van gemeente Leiden, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel zullen we alle informatie over postcodenummers van gemeente Leiden bespreken. We zullen je vertellen over de verschillende wijken in Leiden, de geografische (GPS) informatie van Leiden, de demografische gegevens, de treinstations, de gemeentes rondom Leiden, de netnummers en de bekende plaatsen in Leiden.

Wijken in Leiden

Leiden is verdeeld in verschillende wijken. De wijken zijn als volgt: Binnenstad, Boerhaavedistrict, Bos- en Gasthuisdistrict, Merenwijkdistrict, Morsdistrict, Noorderkwartierdistrict, Roodenburgerdistrict, Stevenshofdistrict en Zuidwestdistrict. Elke wijk heeft zijn eigen postcode. Hieronder zullen we de postcodes van elke wijk in Leiden bespreken.

– Binnenstad: postcode 2311, 2312, 2313, 2314
– Boerhaavedistrict: postcode 2333, 2334
– Bos- en Gasthuisdistrict: postcode 2312, 2313, 2321, 2322, 2332, 2333
– Merenwijkdistrict: postcode 2317, 2318
– Morsdistrict: postcode 2316
– Noorderkwartierdistrict: postcode 2315
– Roodenburgerdistrict: postcode 2314, 2315
– Stevenshofdistrict: postcode 2331
– Zuidwestdistrict: postcode 2323, 2324

Geografische (GPS) informatie van Leiden

Leiden heeft een oppervlakte van 23,27 km². De geografische (GPS) coördinaten van Leiden zijn 52.1583° N, 4.4931° E.

Demografische gegevens van Leiden

Leiden heeft een inwoneraantal van 123.856 (2021). De bevolkingsdichtheid van Leiden is 5.319 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Leiden is 38 jaar. 48% van de inwoners van Leiden is man en 52% is vrouw.

Treinstations in Leiden

Leiden heeft twee treinstations: Station Leiden Centraal en Station Leiden Lammenschans. Beide stations zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en bieden verbindingen naar verschillende steden in Nederland.

Gemeentes rondom Leiden

Leiden ligt in de provincie Zuid-Holland. De gemeentes rondom Leiden zijn als volgt: Voorschoten, Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond, Teylingen, Zoeterwoude, Katwijk en Wassenaar.

Netnummers in Leiden

Het netnummer van Leiden is 071. Dit nummer moet je gebruiken als je iemand in Leiden wilt bellen vanuit een ander deel van Nederland.

Bekende plaatsen in Leiden

Leiden is een historische stad en heeft veel bezienswaardigheden. Hieronder vind je een lijstje met bekende plaatsen in Leiden:

– Het Rijksmuseum van Oudheden
– De Hortus Botanicus Leiden
– Het Stadhuis van Leiden
– De Pieterskerk
– De Burcht van Leiden
– De Leidse Schouwburg

FAQ’s

1. Wat is het inwoneraantal van Leiden?
Het inwoneraantal van Leiden is 123.856 (2021).

2. Hoeveel treinstations heeft Leiden?
Leiden heeft twee treinstations: Station Leiden Centraal en Station Leiden Lammenschans.

3. Wat is het netnummer van Leiden?
Het netnummer van Leiden is 071.

4. Welke gemeentes liggen er rondom Leiden?
De gemeentes rondom Leiden zijn: Voorschoten, Leiderdorp, Oegstgeest, Warmond, Teylingen, Zoeterwoude, Katwijk en Wassenaar.

5. Welke bezienswaardigheden heeft Leiden?
Leiden heeft veel bezienswaardigheden, zoals het Rijksmuseum van Oudheden, de Hortus Botanicus Leiden en de Pieterskerk.

Conclusie

Leiden is een historische stad met veel bezienswaardigheden en een rijke geschiedenis. In dit artikel hebben we alle informatie over postcodenummers van gemeente Leiden besproken. We hebben je verteld over de verschillende wijken in Leiden, de geografische (GPS) informatie van Leiden, de demografische gegevens, de treinstations, de gemeentes rondom Leiden, de netnummers en de bekende plaatsen in Leiden. We hopen dat je na het lezen van dit artikel meer te weten bent gekomen over postcodenummers van gemeente Leiden.