Postcodes gemeente harderwijk

Postcodenummers van gemeente harderwijk: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Wanneer u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Harderwijk, dan bent u bij ons aan het juiste adres. In deze uitgebreide gids vindt u alle informatie die u nodig heeft over de postcodenummers van Harderwijk. We behandelen onder andere de algemene informatie over de postcodenummers, de verschillende wijken in Harderwijk, de geografische informatie zoals GPS-coördinaten, demografische gegevens, treinstations, omliggende gemeentes, netnummers en bekende plaatsen in de omgeving.

Algemene informatie over postcodenummers in Harderwijk

De postcodenummers van Harderwijk beginnen met de cijfers 384. Het eerste deel van de postcode geeft aan in welke regio de plaats zich bevindt. Dit geldt voor alle postcodes in Nederland. De cijfers die volgen geven aan in welke plaats of buurt de straat zich bevindt.

Wijken in Harderwijk

Harderwijk heeft verschillende wijken, elk met hun eigen postcodenummers. De wijken in Harderwijk zijn onder andere:

1. Binnenstad
2. Stadsdennen en Frankrijk
3. Drielanden
4. Stadsweiden
5. Tweelingstad
6. Waterfront

Geografische (GPS) informatie

Wilt u de exacte locatie van Harderwijk weten? Hier zijn de GPS-coördinaten van Harderwijk: 52.3508° N, 5.6201° E. Deze geografische informatie kan nuttig zijn als u bijvoorbeeld een GPS-apparaat of navigatie gebruikt.

Demografische gegevens

De gemeente Harderwijk heeft een totale oppervlakte van 48,04 km² en telt ongeveer 47.000 inwoners. De bevolkingsdichtheid van Harderwijk is 979 inwoners per km². De meeste inwoners van Harderwijk zijn tussen de 40 en 60 jaar oud.

Treinstations

Harderwijk heeft een eigen treinstation, station Harderwijk. Dit station ligt aan de spoorlijn Zwolle-Amersfoort en heeft directe verbindingen met verschillende steden in Nederland. Ook zijn er verschillende buslijnen die stoppen bij station Harderwijk.

Gemeentes rondom Harderwijk

Harderwijk ligt in de provincie Gelderland en grenst aan verschillende andere gemeentes. De gemeentes rondom Harderwijk zijn onder andere: Ermelo, Putten, Nunspeet en Zeewolde.

Netnummers

Het netnummer van Harderwijk is 0341. Wilt u iemand in Harderwijk bellen? Dan moet u eerst het netnummer draaien voordat u het telefoonnummer intoetst.

Bekende plaatsen

Harderwijk heeft verschillende bekende plaatsen die de moeite waard zijn om te bezoeken. Enkele voorbeelden zijn:

1. Dolfinarium Harderwijk
2. Het oude stadscentrum met de Vischpoort
3. Het Strandeiland
4. Het Hortuspark
5. De Grote Kerk

FAQs

1. Wat is het postcodenummer van Harderwijk?
Het postcodenummer van Harderwijk is 384.

2. Hoeveel wijken heeft Harderwijk?
Harderwijk heeft zes verschillende wijken.

3. Wat zijn de GPS-coördinaten van Harderwijk?
De GPS-coördinaten van Harderwijk zijn 52.3508° N, 5.6201° E.

4. Wat is het netnummer van Harderwijk?
Het netnummer van Harderwijk is 0341.

5. Wat zijn enkele bekende plaatsen in Harderwijk?
Enkele bekende plaatsen in Harderwijk zijn het Dolfinarium, het oude stadscentrum en de Grote Kerk.

Conclusie

In deze gids hebben we uitgebreid behandeld welke postcodenummers er in de gemeente Harderwijk zijn, welke wijken er zijn, de geografische informatie zoals GPS-coördinaten, demografische gegevens, treinstations, omliggende gemeentes, netnummers en bekende plaatsen in de omgeving. We hopen dat deze informatie nuttig voor u is geweest en dat u nu beter op de hoogte bent van de postcodenummers van Harderwijk.