Postcodes gemeente oldambt

Postcodenummers van gemeente Oldambt: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodes in de gemeente Oldambt, ben je op de juiste plek. In dit artikel vind je alles wat je moet weten over de postcodes in deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

De gemeente Oldambt ligt in de provincie Groningen en telt ruim 38.000 inwoners. De gemeente bestaat uit 23 dorpen, waarvan Winschoten de grootste is. Oldambt is een landelijke gemeente met veel groen en water, en biedt volop mogelijkheden voor recreatie en ontspanning.

Wijken

De gemeente Oldambt is opgedeeld in verschillende wijken, waaronder Winschoten, Midwolda, Scheemda en Finsterwolde. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en biedt unieke mogelijkheden voor wonen, werken en recreëren.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Oldambt ligt in het oosten van de provincie Groningen en grenst aan Duitsland. De gemeente heeft een oppervlakte van ruim 295 vierkante kilometer en bestaat uit diverse landschappen, waaronder polders, bossen en waterpartijen. Hierdoor is de gemeente Oldambt een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en watersporters.

Demografische gegevens

De gemeente Oldambt heeft een diversiteit aan inwoners. Een groot deel van de bevolking is van Nederlandse afkomst, maar er wonen ook veel mensen met een andere culturele achtergrond. Daarnaast heeft de gemeente Oldambt een relatief hoog percentage ouderen en een relatief laag percentage jongeren.

Treinstations

De gemeente Oldambt heeft twee treinstations, namelijk Winschoten en Scheemda. Beide stations zijn onderdeel van de spoorlijn Groningen-Nieuweschans en bieden goede verbindingen naar de rest van Nederland.

Gemeentes rondom

De gemeente Oldambt grenst aan diverse andere gemeentes, waaronder Pekela, Veendam, Bellingwedde en Delfzijl. Deze gemeentes bieden volop mogelijkheden voor wonen, werken en recreëren, en zijn goed bereikbaar vanuit de gemeente Oldambt.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Oldambt is 0597. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in de gemeente, inclusief mobiele nummers.

Bekende plaatsen

De gemeente Oldambt heeft diverse bekende plaatsen, waaronder Winschoten, Midwolda, Scheemda en Finsterwolde. Deze plaatsen bieden volop mogelijkheden voor wonen, werken en recreëren, en zijn populair bij zowel inwoners als toeristen.

FAQs:

1. Wat is de oppervlakte van de gemeente Oldambt?
De gemeente Oldambt heeft een oppervlakte van ruim 295 vierkante kilometer.

2. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Oldambt?
De gemeente Oldambt telt ruim 38.000 inwoners.

3. Welke treinstations heeft de gemeente Oldambt?
De gemeente Oldambt heeft twee treinstations, namelijk Winschoten en Scheemda.

4. Welke gemeentes grenzen aan de gemeente Oldambt?
De gemeente Oldambt grenst aan diverse andere gemeentes, waaronder Pekela, Veendam, Bellingwedde en Delfzijl.

5. Wat zijn de bekendste plaatsen in de gemeente Oldambt?
De bekendste plaatsen in de gemeente Oldambt zijn Winschoten, Midwolda, Scheemda en Finsterwolde.

Conclusie

De gemeente Oldambt is een landelijke gemeente met volop mogelijkheden voor wonen, werken en recreëren. In dit artikel heb je alles kunnen lezen over de postcodes in deze gemeente, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen bij het vinden van de informatie die je zocht.