Postcodes gemeente ridderkerk

Postcodenummers van gemeente Ridderkerk: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over de gemeente Ridderkerk, dan bent u op de juiste plek. In dit artikel gaan we dieper in op de postcodenummers van gemeente Ridderkerk: algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Ridderkerk

Ridderkerk is een gemeente in de provincie Zuid-Holland en heeft een oppervlakte van ongeveer 25 vierkante kilometer. Er wonen ongeveer 45.000 mensen in Ridderkerk. De gemeente is gelegen aan de rand van Rotterdam en is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zoals de bus en de trein.

Wijken in Ridderkerk

Ridderkerk is verdeeld in verschillende wijken, namelijk: Centrum, Drievliet, Oost, Rijsoord, Slikkerveer, Bolnes en West. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Zo kunt u bijvoorbeeld in het Centrum terecht voor diverse winkels en restaurants, terwijl Rijsoord bekend staat om zijn historische panden en monumenten.

Geografische (GPS) informatie over Ridderkerk

De gemeente Ridderkerk is gelegen aan de rivier de Noord en is omringd door verschillende gemeentes, zoals Barendrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Alblasserdam. De coördinaten van Ridderkerk zijn 51.8716° N, 4.6028° O.

Demografische gegevens van Ridderkerk

Ridderkerk heeft een gemiddelde leeftijd van 42 jaar. Ongeveer 30% van de bevolking is jonger dan 20 jaar en 21% is ouder dan 65 jaar. Het aantal mannen en vrouwen in Ridderkerk is ongeveer gelijk verdeeld.

Treinstations in Ridderkerk

Ridderkerk heeft twee treinstations, namelijk Station Ridderkerk en Station Ridderkerk-Spuikwartier. Beide stations zijn gelegen aan de MerwedeLingelijn en bieden verbindingen naar onder andere Dordrecht, Gorinchem en Geldermalsen.

Gemeentes rondom Ridderkerk

Ridderkerk is omringd door verschillende gemeentes, namelijk: Barendrecht, Zwijndrecht, Hendrik-Ido-Ambacht, Alblasserdam en Rotterdam. Elke gemeente heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden, waardoor het zeker de moeite waard is om deze te verkennen.

Netnummers in Ridderkerk

Het netnummer van Ridderkerk is 0180. Als u vanuit het buitenland naar Ridderkerk wilt bellen, dan dient u eerst het landnummer van Nederland (31) te kiezen, gevolgd door het netnummer en het abonneenummer.

Bekende plaatsen in Ridderkerk

Ridderkerk heeft verschillende bekende plaatsen, zoals de Oudheidkamer Ridderkerk, de Molen de Onderneming en het Drievlietpark. Daarnaast zijn er ook diverse restaurants en cafés te vinden in Ridderkerk.

Veelgestelde vragen

1. Wat is het oppervlakte van Ridderkerk?
Het oppervlakte van Ridderkerk is ongeveer 25 vierkante kilometer.

2. Hoeveel mensen wonen er in Ridderkerk?
Er wonen ongeveer 45.000 mensen in Ridderkerk.

3. Hoeveel treinstations heeft Ridderkerk?
Ridderkerk heeft twee treinstations, namelijk Station Ridderkerk en Station Ridderkerk-Spuikwartier.

4. Wat is het netnummer van Ridderkerk?
Het netnummer van Ridderkerk is 0180.

5. Wat zijn bekende plaatsen in Ridderkerk?
Bekende plaatsen in Ridderkerk zijn onder andere de Oudheidkamer Ridderkerk, de Molen de Onderneming en het Drievlietpark.

Conclusie

In dit artikel hebben we dieper ingegaan op de postcodenummers van gemeente Ridderkerk: algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij het vinden van de gewenste informatie over Ridderkerk.