Postcodes gemeente den bosch

Postcodenummers van Gemeente Den Bosch: Algemene Informatie, Wijken, Geografische (GPS) Informatie, Demografische Gegevens, Treinstations, Gemeentes Rondom, Netnummers, Bekende Plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over postcodes in de gemeente Den Bosch, dan ben je op de juiste plek. In dit artikel vind je uitgebreide informatie over de postcodenummers van de gemeente Den Bosch, inclusief algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen.

Algemene Informatie

De gemeente Den Bosch is gelegen in de provincie Noord-Brabant en heeft een oppervlakte van ongeveer 118 vierkante kilometer. De gemeente heeft ongeveer 155.000 inwoners en is verdeeld in verschillende wijken. Elke wijk heeft zijn eigen postcodenummer, dat begint met de cijfers 52.

Wijken

De gemeente Den Bosch is verdeeld in 14 wijken, namelijk Binnenstad, De Muntel, Graafsepoort, Hintham, Maaspoort, Maliskamp, Noord, Nuland, Rosmalen Noord, Rosmalen Zuid, Vinkel, Vught-Zuid, West en Zuidoost. Elk van deze wijken heeft zijn eigen postcodenummer, variërend van 5211 tot 5247.

Geografische (GPS) Informatie

De gemeente Den Bosch is gelegen in het zuiden van Nederland en heeft een centrale ligging tussen de steden Tilburg, Eindhoven en Nijmegen. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 118 vierkante kilometer en is gelegen aan de rivier de Maas. De GPS-coördinaten van de gemeente Den Bosch zijn 51.6988° N, 5.3101° E.

Demografische Gegevens

De gemeente Den Bosch heeft ongeveer 155.000 inwoners en is verdeeld in 14 wijken. De meest bevolkte wijk is West, gevolgd door Noord en Zuidoost. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van de gemeente Den Bosch is ongeveer 42 jaar. Ongeveer 25% van de inwoners is tussen de 20 en 40 jaar oud, terwijl ongeveer 20% van de inwoners ouder is dan 65 jaar.

Treinstations

De gemeente Den Bosch heeft twee treinstations, namelijk Station ‘s-Hertogenbosch en Station ‘s-Hertogenbosch Oost. Beide stations worden bediend door verschillende treinmaatschappijen en bieden regelmatig verbindingen naar andere steden in Nederland.

Gemeentes Rondom

De gemeente Den Bosch grenst aan verschillende andere gemeentes, namelijk Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught, Heusden, Waalwijk, Maasdriel en Zaltbommel.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Den Bosch is 073. Dit netnummer wordt gebruikt voor alle telefoonnummers in de gemeente.

Bekende Plaatsen

De gemeente Den Bosch heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder de historische binnenstad met de Sint-Janskathedraal, het Noordbrabants Museum, het Zwanenbroedershuis en de Binnendieze. Andere bekende plaatsen in de gemeente zijn de Paleisbrug, de Citadel en het Koning Willem I College.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van de gemeente Den Bosch?
Antwoord: De postcodenummers van de gemeente Den Bosch variëren van 5211 tot 5247.

2. Hoeveel wijken heeft de gemeente Den Bosch?
Antwoord: De gemeente Den Bosch heeft 14 wijken.

3. Welke treinstations heeft de gemeente Den Bosch?
Antwoord: De gemeente Den Bosch heeft twee treinstations, namelijk Station ‘s-Hertogenbosch en Station ‘s-Hertogenbosch Oost.

4. Welke gemeentes grenzen aan de gemeente Den Bosch?
Antwoord: De gemeente Den Bosch grenst aan Boxtel, Sint-Michielsgestel, Vught, Heusden, Waalwijk, Maasdriel en Zaltbommel.

5. Wat zijn enkele bekende plaatsen in de gemeente Den Bosch?
Antwoord: Enkele bekende plaatsen in de gemeente Den Bosch zijn de historische binnenstad, de Sint-Janskathedraal, het Noordbrabants Museum en de Paleisbrug.

Conclusie

In dit artikel hebben we uitgebreid informatie gegeven over de postcodenummers van de gemeente Den Bosch. We hebben verschillende aspecten behandeld, waaronder algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat deze informatie nuttig voor je is geweest.