Postcodes gemeente purmerend

Postcodenummers van gemeente Purmerend: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Introductie

Bent u op zoek naar informatie over de postcodes van gemeente Purmerend? Dan bent u op de juiste plek! In dit artikel zullen we alle informatie verstrekken die u nodig heeft over de postcodes van gemeente Purmerend. We zullen het hebben over de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente Purmerend

Gemeente Purmerend is een gemeente in de provincie Noord-Holland in Nederland. Het heeft een oppervlakte van 24,62 km² (waarvan 0,63 km² water) en telt ongeveer 80.000 inwoners. De gemeente Purmerend bestaat uit de volgende wijken: Purmerend-Centrum, Purmerend-Overwhere, Purmerend-Weidevenne, Purmerend- Gors, Purmerend- Purmer-Zuid, Purmerend- Wheermolen en Purmerend-Weidevenne.

Wijken

Purmerend-Centrum is het historische centrum van Purmerend en heeft veel monumentale panden. Purmerend-Overwhere is een woonwijk met veel groen en water. Purmerend-Weidevenne is een nieuwbouwwijk met veel voorzieningen zoals scholen, winkels en sportverenigingen. Purmerend-Gors is een woonwijk met veel flats en appartementen. Purmerend-Purmer-Zuid is een woonwijk met voornamelijk eengezinswoningen. Purmerend-Wheermolen is een woonwijk met veel groen en speelvoorzieningen. Purmerend-Weidevenne is een nieuwbouwwijk met veel voorzieningen zoals scholen, winkels en sportverenigingen.

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Purmerend is gelegen in de provincie Noord-Holland en grenst aan de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Waterland en Wormerland. De GPS-coördinaten van gemeente Purmerend zijn 52.5034° N, 4.9560° E.

Demografische gegevens

Gemeente Purmerend heeft ongeveer 80.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van Purmerend is 41 jaar. Er zijn meer vrouwen dan mannen in Purmerend, de verhouding is 51,5% vrouw en 48,5% man. Het gemiddelde inkomen per huishouden in Purmerend is €40.000,- per jaar.

Treinstations

Gemeente Purmerend heeft twee treinstations, namelijk Purmerend Overwhere en Purmerend. Beide stations liggen aan de spoorlijn tussen Amsterdam en Hoorn.

Gemeentes rondom

Gemeente Purmerend ligt in de provincie Noord-Holland en grenst aan de gemeenten Beemster, Edam-Volendam, Waterland en Wormerland.

Netnummers

Het netnummer van Purmerend is 0299.

Bekende plaatsen

Enkele bekende plaatsen in de gemeente Purmerend zijn: De Purmer, Purmer-Noord, Purmer-Zuid, Gors-Noord, Gors-Zuid, De Koog, Overwhere en Weidevenne.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van gemeente Purmerend?
Antwoord: De oppervlakte van gemeente Purmerend is 24,62 km² (waarvan 0,63 km² water).

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Purmerend?
Antwoord: Gemeente Purmerend heeft ongeveer 80.000 inwoners.

3. Hoeveel treinstations heeft gemeente Purmerend?
Antwoord: Gemeente Purmerend heeft twee treinstations, namelijk Purmerend Overwhere en Purmerend.

4. Wat is het gemiddelde inkomen per huishouden in Purmerend?
Antwoord: Het gemiddelde inkomen per huishouden in Purmerend is €40.000,- per jaar.

5. Wat zijn enkele bekende plaatsen in de gemeente Purmerend?
Antwoord: Enkele bekende plaatsen in de gemeente Purmerend zijn: De Purmer, Purmer-Noord, Purmer-Zuid, Gors-Noord, Gors-Zuid, De Koog, Overwhere en Weidevenne.

Conclusie

In dit artikel hebben we alle informatie verstrekt die u nodig heeft over de postcodes van gemeente Purmerend. We hebben het gehad over de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat deze informatie nuttig voor u is geweest en u geholpen heeft bij het vinden van de informatie die u zocht.

HTML-tags

: Postcodenummers van gemeente Purmerend: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

: Algemene informatie over gemeente Purmerend

: Wijken

: Purmerend-Centrum

: Purmerend-Overwhere

: Purmerend-Weidevenne

: Purmerend-Gors

: Purmerend-Purmer-Zuid

: Purmerend-Wheermolen

: Purmerend-Weidevenne

: Geografische (GPS) informatie

: Demografische gegevens

: Treinstations

: Gemeentes rondom

: Netnummers

: Bekende plaatsen

Keywords: Postcodenummers, gemeente Purmerend, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen, inwoners, oppervlakte, GPS-coördinaten, netnummer.