Postcodes gemeente waalre

Postcodenummers van gemeente Waalre: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

De gemeente Waalre is gelegen in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. De gemeente Waalre bestaat uit vijf wijken: Aalst, Waalre-Dorp, Loon op Zand, Valkenswaard en Westerhoven. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de postcodenummers van deze wijken, algemene informatie over de gemeente Waalre, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Postcodenummers van gemeente Waalre

De postcode van gemeente Waalre is 5580. Deze postcode geldt voor de hele gemeente Waalre. De wijken binnen de gemeente Waalre hebben echter wel eigen postcodenummers. Hieronder vindt u een overzicht van de postcodenummers van de wijken binnen de gemeente Waalre:

– Aalst: 5582
– Waalre-Dorp: 5581
– Loon op Zand: 5583
– Valkenswaard: 5554
– Westerhoven: 5563

Algemene informatie over gemeente Waalre

Gemeente Waalre heeft een oppervlakte van 22,07 km² en telt ongeveer 17.000 inwoners. De gemeente Waalre grenst aan de gemeenten Eindhoven, Veldhoven, Valkenswaard, Bergeijk en Eersel. De geschiedenis van gemeente Waalre gaat terug tot de middeleeuwen. In de gemeente Waalre zijn veel monumenten te vinden, waaronder Kasteel Waalre en de Onze-Lieve-Vrouw Presentatiekerk.

Wijken binnen gemeente Waalre

Gemeente Waalre bestaat uit vijf wijken. Hieronder vindt u een overzicht van de wijken binnen de gemeente Waalre:

– Aalst: Aalst is de meest westelijke wijk van de gemeente Waalre. De wijk kenmerkt zich door de landelijke omgeving en de vele natuurgebieden. In Aalst zijn diverse campings te vinden.
– Waalre-Dorp: Waalre-Dorp is het centrum van de gemeente Waalre. In deze wijk zijn veel voorzieningen te vinden, waaronder een supermarkt, een basisschool en diverse winkels.
– Loon op Zand: Loon op Zand is een rustige wijk in het noorden van de gemeente Waalre. In deze wijk zijn veel oude boerderijen te vinden.
– Valkenswaard: Valkenswaard is een wijk in het zuiden van de gemeente Waalre. In deze wijk zijn veel sportvoorzieningen te vinden, waaronder een golfbaan en een zwembad.
– Westerhoven: Westerhoven is de meest oostelijke wijk van de gemeente Waalre. In deze wijk zijn veel bedrijven gevestigd.

Geografische (GPS) informatie

Gemeente Waalre ligt in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. De gemeente Waalre heeft een oppervlakte van 22,07 km². De gemeente Waalre wordt begrensd door de gemeenten Eindhoven, Veldhoven, Valkenswaard, Bergeijk en Eersel.

Demografische gegevens

Gemeente Waalre telt ongeveer 17.000 inwoners. De gemiddelde leeftijd van de inwoners van gemeente Waalre is 43 jaar. Het merendeel van de inwoners van gemeente Waalre is van Nederlandse afkomst.

Treinstations

Gemeente Waalre heeft geen eigen treinstation. De dichtstbijzijnde treinstations zijn te vinden in Eindhoven en Valkenswaard.

Gemeentes rondom

Gemeente Waalre grenst aan de gemeenten Eindhoven, Veldhoven, Valkenswaard, Bergeijk en Eersel.

Netnummers

Het netnummer van gemeente Waalre is 040.

Bekende plaatsen

Gemeente Waalre kent verschillende bekende plaatsen, waaronder Kasteel Waalre, de Onze-Lieve-Vrouw Presentatiekerk en de High Tech Campus Eindhoven.

Conclusie

Gemeente Waalre is een gemeente in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant. De gemeente Waalre bestaat uit vijf wijken: Aalst, Waalre-Dorp, Loon op Zand, Valkenswaard en Westerhoven. In dit artikel hebben we gekeken naar de postcodenummers van deze wijken, algemene informatie over de gemeente Waalre, geografische informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Gemeente Waalre is een mooie gemeente met veel natuur en historische gebouwen.

FAQs

1. Wat is de oppervlakte van gemeente Waalre?
– De oppervlakte van gemeente Waalre is 22,07 km².

2. Wat is het netnummer van gemeente Waalre?
– Het netnummer van gemeente Waalre is 040.

3. Hoeveel inwoners telt gemeente Waalre?
– Gemeente Waalre telt ongeveer 17.000 inwoners.

4. Wat zijn de postcodenummers van de wijken binnen gemeente Waalre?
– De postcodenummers van de wijken binnen gemeente Waalre zijn als volgt: Aalst (5582), Waalre-Dorp (5581), Loon op Zand (5583), Valkenswaard (5554) en Westerhoven (5563).

5. Wat zijn bekende plaatsen in gemeente Waalre?
– Bekende plaatsen in gemeente Waalre zijn onder andere Kasteel Waalre, de Onze-Lieve-Vrouw Presentatiekerk en de High Tech Campus Eindhoven.