Postcodes gemeente woerden

Postcodenummers van gemeente Woerden: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van gemeente Woerden, dan ben je op de juiste plek. In deze uitgebreide gids vind je alle informatie die je nodig hebt over de postcodenummers, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over Woerden

Woerden is een stad en gemeente in de provincie Utrecht, in het midden van Nederland. De stad heeft ongeveer 50.000 inwoners en is gelegen aan de rivier de Oude Rijn. Woerden heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn kaasmarkt en het Kasteel Woerden.

Wijken in Woerden

Woerden is verdeeld in verschillende wijken, waaronder Woerden-Oost, Woerden-West, Woerden-Midden en Woerden-Zuid. Elke wijk heeft zijn eigen unieke kenmerken en voorzieningen. Zo is Woerden-Oost een rustige wijk met veel groen en zijn er in Woerden-Midden veel winkels en restaurants te vinden.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Woerden heeft een oppervlakte van ongeveer 92,5 vierkante kilometer en is gelegen tussen de steden Utrecht en Gouda. De GPS-coördinaten van het centrum van Woerden zijn 52.0858° N, 4.8869° E.

Demografische gegevens

Woerden heeft een inwoneraantal van ongeveer 50.000 en is daarmee een middelgrote stad in Nederland. De bevolking bestaat voor een groot deel uit hoogopgeleide professionals. Ongeveer 25% van de inwoners is tussen de 25 en 44 jaar oud.

Treinstations

Woerden heeft een treinstation dat gelegen is aan de spoorlijn tussen Utrecht en Rotterdam. Het station heeft een directe verbinding met Utrecht, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam.

Gemeentes rondom Woerden

Woerden is gelegen in de provincie Utrecht en grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Bodegraven-Reeuwijk, Oudewater, Montfoort en Utrecht.

Netnummers

Het netnummer van Woerden is 0348. Dit netnummer is nodig om vanuit andere delen van Nederland naar Woerden te bellen.

Bekende plaatsen

In de gemeente Woerden zijn verschillende bekende plaatsen te vinden, waaronder Kamerik, Harmelen en Zegveld. Kamerik staat bekend om zijn historische centrum en de vele monumenten. Harmelen is een dorp dat bekend staat om zijn jaarlijkse paardenmarkt. Zegveld is een klein dorpje dat vooral bekend is om zijn kaas en boter.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van Woerden?
De postcodenummers van Woerden zijn 3441, 3442, 3443, 3444, 3445 en 3446.

2. Hoeveel inwoners heeft Woerden?
Woerden heeft ongeveer 50.000 inwoners.

3. Welke gemeentes grenzen aan Woerden?
Woerden grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Bodegraven-Reeuwijk, Oudewater, Montfoort en Utrecht.

4. Wat is het netnummer van Woerden?
Het netnummer van Woerden is 0348.

5. Wat zijn bekende plaatsen in de gemeente Woerden?
Bekende plaatsen in de gemeente Woerden zijn Kamerik, Harmelen en Zegveld.

Conclusie

In deze gids hebben we alle informatie gegeven die je nodig hebt over de postcodenummers van gemeente Woerden. We hebben informatie gegeven over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Hopelijk heb je alle informatie gevonden die je zocht!