Postcodes gemeente heiloo

Postcodenummers van gemeente Heiloo: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar algemene informatie over de postcodenummers van de gemeente Heiloo, ben je op de juiste plek. Dit artikel biedt een uitgebreide gids over postcodes in Heiloo, met informatie over de wijken, geografische locaties, demografische gegevens, treinstations, omliggende gemeentes, netnummers en bekende plaatsen.

Wijken in Heiloo

Heiloo is verdeeld in verschillende wijken, elk met hun eigen postcodenummer. Hieronder vind je een lijst van de wijken en hun bijbehorende postcodes:

– Heiloo-Noord (1851)
– Heiloo-West (1852)
– Heiloo-Oost (1852)
– Ypestein (1853)
– Plan Oost (1851)
– Plan Zuid (1852)
– Oud-Zuid (1851)

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Heiloo ligt in de provincie Noord-Holland en heeft een oppervlakte van 19,01 km². De gemeente grenst aan de Noordzee, Castricum, Uitgeest, Limmen en Alkmaar.

Demografische gegevens

Heiloo heeft ongeveer 23.000 inwoners en een bevolkingsdichtheid van 1.209 inwoners per km². De gemiddelde leeftijd is 43 jaar en het gemiddelde inkomen per huishouden is €40.500 per jaar.

Treinstations in Heiloo

Heiloo heeft een eigen treinstation genaamd Station Heiloo. Dit station ligt aan de spoorlijn Alkmaar – Amsterdam en er rijden Sprinters en Intercity’s.

Gemeentes rondom Heiloo

Heiloo grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Castricum, Uitgeest, Limmen en Alkmaar. Deze steden en dorpen hebben allemaal hun eigen postcodes. Hieronder vind je een lijst van de postcodes van deze omliggende gemeentes:

– Castricum (1900)
– Akersloot (1920)
– Limmen (1906)
– Alkmaar (1811)

Netnummers in Heiloo

Heiloo heeft het netnummer 072. Dit netnummer geldt voor de hele regio Alkmaar, waar Heiloo onderdeel van uitmaakt.

Bekende plaatsen in Heiloo

Heiloo heeft verschillende bekende plaatsen, waaronder het landgoed Nijenburg, de historische kloostertuin, de Willibrordusstichting en het Heilooër Bos. Deze plaatsen zijn allemaal te vinden binnen de gemeentegrenzen van Heiloo.

FAQs

1. Wat is het postcodenummer van Heiloo?
Het postcodenummer van Heiloo is 1851, 1852 en 1853.

2. Hoeveel inwoners heeft Heiloo?
Heiloo heeft ongeveer 23.000 inwoners.

3. Welke wijken heeft Heiloo?
Heiloo is verdeeld in verschillende wijken, waaronder Heiloo-Noord, Heiloo-West, Heiloo-Oost, Ypestein, Plan Oost, Plan Zuid en Oud-Zuid.

4. Welke gemeentes grenzen aan Heiloo?
Heiloo grenst aan verschillende gemeentes, waaronder Castricum, Uitgeest, Limmen en Alkmaar.

5. Wat is het netnummer van Heiloo?
Het netnummer van Heiloo is 072.

Conclusie

Heiloo is een prachtige gemeente in Noord-Holland met verschillende wijken, geografische locaties, demografische gegevens, treinstations, omliggende gemeentes, netnummers en bekende plaatsen. Met behulp van dit artikel heb je een uitgebreide gids gekregen over de postcodenummers van Heiloo en alle informatie die daarbij hoort. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het vinden van de informatie die je zocht.