Postcodes gemeente scherpenzeel

Postcodenummers van gemeente Scherpenzeel: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je op zoek bent naar de postcodenummers van de gemeente Scherpenzeel, dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel gaan we in op de algemene informatie over de gemeente Scherpenzeel, de wijken, de geografische (GPS) informatie, de demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie over gemeente Scherpenzeel

De gemeente Scherpenzeel is een kleine gemeente in de provincie Gelderland. Het heeft een oppervlakte van ongeveer 25 kmĀ² en telt ruim 10.000 inwoners. Scherpenzeel is een groene gemeente met veel bossen en heidevelden. Het is een ideale plek voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Wijken in gemeente Scherpenzeel

De gemeente Scherpenzeel is verdeeld in verschillende wijken. De belangrijkste wijken zijn Scherpenzeel-Dorp, De Burgt, De Heijhorst, De Holevoet en Het Foort. Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en attracties. Scherpenzeel-Dorp is het historische centrum van de gemeente en heeft veel oude gebouwen en monumenten. De Burgt is een moderne wijk met veel nieuwbouwwoningen en voorzieningen. De Heijhorst is een rustige wijk met veel groen en speelvelden. De Holevoet is een wijk met veel bedrijven en winkels. Het Foort is een woonwijk met veel gezinswoningen en speelplekken voor kinderen.

Geografische (GPS) informatie over gemeente Scherpenzeel

De gemeente Scherpenzeel ligt in het midden van Nederland en heeft een gemiddelde hoogte van ongeveer 5 meter boven zeeniveau. Het is omgeven door verschillende natuurgebieden, zoals het Nationaal Park de Hoge Veluwe en de Utrechtse Heuvelrug. Scherpenzeel is gemakkelijk bereikbaar via de snelweg A30 en heeft een goede verbinding met de omliggende steden.

Demografische gegevens van gemeente Scherpenzeel

De gemeente Scherpenzeel heeft een gemiddelde leeftijd van ongeveer 42 jaar. De bevolkingsdichtheid is laag en er zijn relatief veel gezinnen met kinderen. Scherpenzeel heeft een hoog percentage werkenden en een laag percentage werklozen. De meeste inwoners zijn werkzaam in de dienstensector, gevolgd door de industrie en de landbouw.

Treinstations in de buurt van gemeente Scherpenzeel

De gemeente Scherpenzeel heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Veenendaal-De Klomp, op ongeveer 8 kilometer afstand. Vanaf dit station kun je gemakkelijk reizen naar omliggende steden zoals Utrecht en Arnhem.

Gemeentes rondom gemeente Scherpenzeel

De gemeente Scherpenzeel ligt in het hart van Nederland en wordt omringd door verschillende gemeentes. In het noorden grenst het aan de gemeente Barneveld, in het oosten aan de gemeente Ede, in het zuiden aan de gemeente Renswoude en in het westen aan de gemeente Woudenberg.

Netnummers in gemeente Scherpenzeel

Het netnummer van Scherpenzeel is 033. Als je naar Scherpenzeel wilt bellen vanuit het buitenland, dan moet je eerst het landnummer van Nederland intoetsen (+31) en vervolgens het netnummer zonder de eerste 0 (33) en het abonneenummer van de persoon die je wilt bereiken.

Bekende plaatsen in gemeente Scherpenzeel

De gemeente Scherpenzeel heeft verschillende bekende plaatsen. Een van de belangrijkste attracties is Kasteel Scherpenzeel, een prachtig kasteel uit de 17e eeuw dat nu dienst doet als congrescentrum. Andere bekende plaatsen zijn het Landgoed Scherpenzeel, het Henschotermeer en de Grebbelinie.

FAQs:

1. Wat zijn de belangrijkste wijken in gemeente Scherpenzeel?
De belangrijkste wijken zijn Scherpenzeel-Dorp, De Burgt, De Heijhorst, De Holevoet en Het Foort.

2. Heeft gemeente Scherpenzeel een eigen treinstation?
Nee, de gemeente Scherpenzeel heeft geen eigen treinstation. Het dichtstbijzijnde treinstation is Station Veenendaal-De Klomp.

3. Welke gemeentes grenzen aan gemeente Scherpenzeel?
In het noorden grenst het aan de gemeente Barneveld, in het oosten aan de gemeente Ede, in het zuiden aan de gemeente Renswoude en in het westen aan de gemeente Woudenberg.

4. Wat zijn bekende attracties in gemeente Scherpenzeel?
Enkele bekende attracties zijn Kasteel Scherpenzeel, het Landgoed Scherpenzeel, het Henschotermeer en de Grebbelinie.

5. Wat is het netnummer van Scherpenzeel?
Het netnummer van Scherpenzeel is 033.