Postcodes gemeente bergen op zoom

Postcodenummers van gemeente Bergen op Zoom: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

De gemeente Bergen op Zoom is gelegen in de provincie Noord-Brabant en heeft een oppervlakte van 93,5 km². De gemeente is verdeeld in 12 wijken en 24 buurten. In dit artikel gaan we dieper in op de postcodenummers van de gemeente Bergen op Zoom, algemene informatie over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

1. Postcodenummers van gemeente Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom heeft in totaal 5 postcodenummers:
– 4611: Centrumgebied, Fort-Zeekant, Havenkwartier, Stationskwartier, Tuinwijk
– 4612: Halsteren
– 4613: Bergse Plaat
– 4614: Noordgeest, Warande
– 4624: Meilust, Noordland, Gageldonk

2. Algemene informatie over de wijken

De gemeente Bergen op Zoom is verdeeld in 12 wijken:
– Centrum
– Noord
– Warande
– Gageldonk
– Meilust
– Nieuw-Borgvliet
– Groot Antink
– Fort-Zeekant
– Havenkwartier
– Tuinwijk
– Bergse Plaat
– Halsteren

Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. De Centrumwijk is bijvoorbeeld het historische centrum van Bergen op Zoom, terwijl de Bergse Plaat een moderne woonwijk is met veel groen en water.

3. Geografische (GPS) informatie

De GPS-coördinaten van Bergen op Zoom zijn 51.4951° N, 4.2905° E. De gemeente ligt aan de westkust van Nederland en is omringd door de gemeentes Woensdrecht, Steenbergen, Roosendaal, Rucphen en Halderberge.

4. Demografische gegevens

Volgens het CBS had de gemeente Bergen op Zoom op 1 januari 2021 een totale bevolking van 67.758 personen. De gemiddelde leeftijd van de inwoners is 43 jaar. De verdeling tussen mannen en vrouwen is vrijwel gelijk, met respectievelijk 49% en 51%. Het aantal huishoudens in Bergen op Zoom is 29.935 en de gemiddelde huishoudengrootte is 2,27 personen.

5. Treinstations

Bergen op Zoom heeft een eigen treinstation, genaamd station Bergen op Zoom. Dit station ligt aan de spoorlijn van Roosendaal naar Vlissingen. Er stoppen zowel intercity- als stoptreinen op station Bergen op Zoom.

6. Gemeentes rondom

In de omgeving van Bergen op Zoom liggen de gemeentes Woensdrecht, Steenbergen, Roosendaal, Rucphen en Halderberge. Deze gemeentes hebben elk hun eigen kenmerken en bezienswaardigheden.

7. Netnummers

Het netnummer van Bergen op Zoom is 0164. Dit netnummer geldt voor de gehele gemeente. Wanneer u vanuit het buitenland naar Bergen op Zoom wilt bellen, voegt u eerst de landcode toe (+31) en laat u de eerste 0 van het netnummer weg.

8. Bekende plaatsen

Bergen op Zoom heeft verschillende bekende plaatsen, zoals de Grote Markt, het Markiezenhof en de Gertrudiskerk. Daarnaast is Bergen op Zoom bekend om zijn jaarlijkse evenementen, zoals de Proefmei en de Krabbenfoor.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van Bergen op Zoom?
– De gemeente Bergen op Zoom heeft 5 postcodenummers: 4611, 4612, 4613, 4614 en 4624.

2. Hoeveel wijken heeft de gemeente Bergen op Zoom?
– De gemeente Bergen op Zoom heeft 12 wijken.

3. Waar ligt Bergen op Zoom?
– Bergen op Zoom ligt aan de westkust van Nederland, in de provincie Noord-Brabant.

4. Hoeveel inwoners heeft Bergen op Zoom?
– Op 1 januari 2021 had de gemeente Bergen op Zoom een totale bevolking van 67.758 personen.

5. Wat zijn bekende plaatsen in Bergen op Zoom?
– Bekende plaatsen in Bergen op Zoom zijn onder andere de Grote Markt, het Markiezenhof en de Gertrudiskerk.

Conclusie

In dit artikel hebben we gekeken naar de postcodenummers van de gemeente Bergen op Zoom, algemene informatie over de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Bergen op Zoom is een mooie gemeente met veel verschillende wijken en bezienswaardigheden, die zeker een bezoek waard zijn.