Postcodes gemeente midden drenthe

Postcodenummers van gemeente midden drenthe: Algemene informatie, Wijken, Geografische (GPS) informatie, Demografische gegevens, Treinstations, Gemeentes rondom, netnummers, Bekende plaatsen

Als je naar gemeente Midden-Drenthe verhuist, wil je het gebied beter leren kennen. Een van de belangrijkste informatie die je nodig hebt, zijn de postcodes. Maar er is meer dan alleen postcodes. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over de gemeente Midden-Drenthe, inclusief de algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen.

Algemene informatie

Midden-Drenthe is een gemeente in de provincie Drenthe, in het noorden van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van 340,97 km² en heeft 33.935 inwoners (per 1 januari 2021). De gemeente Midden-Drenthe bestaat uit 7 dorpen en 29 buurtschappen. Het gemeentehuis staat in Beilen.

Wijken

De gemeente Midden-Drenthe heeft verschillende wijken. De grootste wijken zijn Westerbork, Beilen, Smilde, en Hoogersmilde. In deze wijken zijn veel voorzieningen, zoals scholen, winkels, en sportfaciliteiten.

Geografische (GPS) informatie

De gemeente Midden-Drenthe ligt in het hart van de provincie Drenthe en heeft een gevarieerd landschap, waaronder bos, heide en akkers. De gemeente Midden-Drenthe ligt op de volgende GPS-coördinaten: 52.8599° N, 6.5359° E.

Demografische gegevens

De gemeente Midden-Drenthe heeft 33.935 inwoners (per 1 januari 2021). De bevolking van de gemeente Midden-Drenthe bestaat voornamelijk uit autochtonen, maar er zijn ook veel mensen met een migratieachtergrond. De gemeente Midden-Drenthe heeft een gemiddelde leeftijd van 43 jaar.

Treinstations

De gemeente Midden-Drenthe heeft twee treinstations: Beilen en Hoogeveen. Beiden stations liggen aan de spoorlijn Zwolle – Groningen.

Gemeentes rondom

Midden-Drenthe grenst aan zes andere gemeenten: Assen, Aa en Hunze, Tynaarlo, Noordenveld, Westerveld, en De Wolden.

Netnummers

Het netnummer van de gemeente Midden-Drenthe is 0593.

Bekende plaatsen

De gemeente Midden-Drenthe heeft veel bekende plaatsen, waaronder Beilen, Westerbork, Smilde, en Hoogersmilde. Beilen is de grootste plaats van de gemeente Midden-Drenthe en heeft veel voorzieningen.

FAQs

1. Wat is het aantal inwoners van de gemeente Midden-Drenthe?
A: De gemeente Midden-Drenthe heeft 33.935 inwoners (per 1 januari 2021).

2. Hoeveel treinstations heeft de gemeente Midden-Drenthe?
A: De gemeente Midden-Drenthe heeft twee treinstations: Beilen en Hoogeveen.

3. Welke gemeentes grenzen aan de gemeente Midden-Drenthe?
A: Midden-Drenthe grenst aan zes andere gemeenten: Assen, Aa en Hunze, Tynaarlo, Noordenveld, Westerveld, en De Wolden.

4. Wat is het netnummer van de gemeente Midden-Drenthe?
A: Het netnummer van de gemeente Midden-Drenthe is 0593.

5. Wat zijn de bekende plaatsen in de gemeente Midden-Drenthe?
A: De gemeente Midden-Drenthe heeft veel bekende plaatsen, waaronder Beilen, Westerbork, Smilde en Hoogersmilde.

Conclusie

De gemeente Midden-Drenthe is een prachtig gebied met veel voorzieningen en een gevarieerd landschap. In dit artikel hebben we alle belangrijke informatie besproken die je moet weten over de gemeente Midden-Drenthe, inclusief de postcodenummers, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, en bekende plaatsen. Als je van plan bent om naar Midden-Drenthe te verhuizen, heb je nu alle informatie die je nodig hebt om je te oriënteren in de gemeente.