Postcodes gemeente culemborg

Postcodenummers van gemeente Culemborg: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als je in Culemborg woont of een bezoek brengt aan deze prachtige stad, is het handig om de postcodenummers te kennen, vooral als je op zoek bent naar specifieke locaties. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Culemborg. We zullen bespreken welke wijken er zijn, wat de geografische informatie is, welke demografische gegevens er beschikbaar zijn, welke treinstations er zijn, welke gemeentes er in de buurt liggen en welke bekende plaatsen je kunt bezoeken.

Wijken in gemeente Culemborg

Gemeente Culemborg heeft zeven verschillende wijken, elk met een eigen postcode. De wijken zijn als volgt:

1. Wijk 1 – Binnenstad (4101)
2. Wijk 2 – Voorkoop (4102)
3. Wijk 3 – Achter de Poort (4103)
4. Wijk 4 – West (4104)
5. Wijk 5 – Oost (4105)
6. Wijk 6 – Parijsch (4106)
7. Wijk 7 – Verspreide huizen (4107)

Elke wijk heeft zijn eigen kenmerken en bezienswaardigheden. Als je een specifieke locatie zoekt, is het handig om de desbetreffende postcode te kennen.

Geografische informatie

Gemeente Culemborg ligt in de provincie Gelderland en heeft een oppervlakte van 31,13 km┬▓. De stad ligt aan de rivier de Lek en is omringd door mooie natuurgebieden en pittoreske plaatsjes. Met behulp van GPS-co├Ârdinaten kun je gemakkelijk navigeren door de stad en de omgeving.

Demografische gegevens

Gemeente Culemborg heeft ongeveer 28.000 inwoners en is een diverse gemeenschap. Ongeveer 20% van de inwoners heeft een migratieachtergrond. De stad heeft een relatief jonge bevolking met een gemiddelde leeftijd van 38 jaar.

Treinstations

Culemborg heeft twee treinstations: Station Culemborg en Station Houten Castellum. Vanaf Station Culemborg kun je naar Utrecht, Den Bosch en Tiel reizen. Station Houten Castellum biedt verbindingen naar onder andere Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Gemeentes rondom Culemborg

Gemeente Culemborg is omringd door verschillende gemeentes, waaronder Buren, West Betuwe, Tiel en Houten. Elk van deze gemeentes heeft zijn eigen charme en bezienswaardigheden. Het is zeker de moeite waard om deze gemeentes te verkennen als je in de buurt bent.

Netnummers

Het netnummer van Culemborg is 0345. Als je vanuit het buitenland naar Culemborg wilt bellen, moet je het landnummer (+31) en het netnummer (345) intoetsen.

Bekende plaatsen

Culemborg heeft verschillende bekende plaatsen die je kunt bezoeken, waaronder het historische centrum met zijn prachtige monumentale panden en de jachthaven aan de Lek. Ook de omgeving van Culemborg biedt vele mogelijkheden voor een dagje uit, zoals het Nationaal Park De Biesbosch en Kasteel Amerongen.

FAQs

1. Wat zijn de postcodenummers van gemeente Culemborg?
– Gemeente Culemborg heeft zeven verschillende wijken, elk met een eigen postcode. De postcodes zijn als volgt: 4101, 4102, 4103, 4104, 4105, 4106 en 4107.

2. Hoeveel inwoners heeft gemeente Culemborg?
– Gemeente Culemborg heeft ongeveer 28.000 inwoners.

3. Welke treinstations heeft Culemborg?
– Culemborg heeft twee treinstations: Station Culemborg en Station Houten Castellum.

4. Welke gemeentes liggen rondom Culemborg?
– Culemborg is omringd door verschillende gemeentes, waaronder Buren, West Betuwe, Tiel en Houten.

5. Welke bekende plaatsen zijn er in Culemborg?
– Culemborg heeft verschillende bekende plaatsen die je kunt bezoeken, waaronder het historische centrum en de jachthaven aan de Lek.

Conclusie

Als je op zoek bent naar specifieke locaties in Culemborg, is het handig om de postcodenummers te kennen. In dit artikel hebben we je alles verteld wat je moet weten over de postcodenummers van gemeente Culemborg. We hebben besproken welke wijken er zijn, wat de geografische informatie is, welke demografische gegevens er beschikbaar zijn, welke treinstations er zijn, welke gemeentes er in de buurt liggen en welke bekende plaatsen je kunt bezoeken. Met deze informatie kun je gemakkelijk navigeren door de stad en de omgeving en Culemborg en zijn prachtige omgeving verkennen.