Postcodes gemeente hengelo

Postcodenummers van gemeente Hengelo: Algemene informatie, wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers, bekende plaatsen

Als u op zoek bent naar informatie over de postcodenummers van de gemeente Hengelo, dan bent u op de juiste plek. In dit artikel vindt u alle informatie die u nodig heeft. We zullen u in detail vertellen over de postcodes van de gemeente Hengelo, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. Dit artikel zal u helpen om een beter beeld te krijgen van de gemeente Hengelo en de omgeving.

Algemene informatie over de postcodenummers van gemeente Hengelo

De gemeente Hengelo heeft een totaal van 8 postcodenummers, variërend van 7550 tot 7559. De postcodenummers worden gebruikt om de postbezorging te vergemakkelijken en om ervoor te zorgen dat post op de juiste bestemming terechtkomt. De postcodes zijn toegewezen aan verschillende wijken in Hengelo.

Wijken in gemeente Hengelo

De gemeente Hengelo heeft 10 verschillende wijken. Hieronder vindt u een overzicht van de wijken en hun postcodes:

– Berflo Es: 7552
– Binnenstad: 7551
– De Noork: 7555
– Groot Driene: 7552 en 7556
– Hasseler Es: 7556 en 7559
– Hengelose Es: 7556
– Klein Driene: 7551
– Slangenbeek: 7554
– Sint Maarten: 7553
– Wilderinkshoek: 7553

Geografische (GPS) informatie over gemeente Hengelo

De gemeente Hengelo is gelegen in de provincie Overijssel, in het oosten van Nederland. De gemeente heeft een oppervlakte van ongeveer 61,5 km² en telt ongeveer 81.000 inwoners. De gemeente Hengelo grenst aan de gemeentes Borne, Enschede, Dinkelland en Hof van Twente.

Demografische gegevens van gemeente Hengelo

De gemeente Hengelo heeft ongeveer 81.000 inwoners en is daarmee de derde grootste stad van Overijssel. De bevolking van Hengelo is relatief jong, met een gemiddelde leeftijd van 37 jaar. Ongeveer 30% van de inwoners is van buitenlandse afkomst. De meest voorkomende nationaliteiten zijn Turks, Marokkaans en Surinaams.

Treinstations in gemeente Hengelo

De gemeente Hengelo heeft twee treinstations, namelijk station Hengelo en station Hengelo Oost. Beide stations worden bediend door de Nederlandse Spoorwegen (NS). Vanaf station Hengelo rijden er treinen richting Enschede, Almelo, Deventer, Apeldoorn, Zutphen en Arnhem. Vanaf station Hengelo Oost rijden er treinen richting Oldenzaal en Bad Bentheim (Duitsland).

Gemeentes rondom gemeente Hengelo

De gemeente Hengelo grenst aan verschillende gemeentes. Hieronder vindt u een overzicht van de gemeentes en hun postcodes:

– Borne: 7620-7629
– Enschede: 7500-7549 en 7530-7549
– Dinkelland: 7630-7689
– Hof van Twente: 7470-7499 en 7540-7549

Netnummers van gemeente Hengelo

Het netnummer van de gemeente Hengelo is 074. Dit netnummer wordt gebruikt voor het bellen naar vaste telefoonnummers in de gemeente Hengelo. Als u vanuit het buitenland naar Hengelo wilt bellen, dan moet u eerst +31 (Nederland) en vervolgens 74 (netnummer) draaien. Het telefoonnummer van de gemeente Hengelo is 14074.

Bekende plaatsen in gemeente Hengelo

De gemeente Hengelo heeft verschillende bekende plaatsen. Hieronder vindt u een overzicht van de bekende plaatsen en hun postcodes:

– Industrieterrein Westermaat: 7556
– Tuindorp ’t Lansink: 7553
– Hasseler Es: 7556 en 7559
– Groot Driene: 7552 en 7556
– Binnenstad: 7551

FAQs

1. Wat is het grootste treinstation van Hengelo?
Het grootste treinstation van Hengelo is station Hengelo.

2. Wat is het gemiddelde inkomen van inwoners in Hengelo?
Het gemiddelde inkomen van inwoners in Hengelo is ongeveer €34.000 per jaar.

3. Hoeveel inwoners heeft de gemeente Hengelo?
De gemeente Hengelo heeft ongeveer 81.000 inwoners.

4. Wat zijn de populairste bezienswaardigheden in Hengelo?
Enkele populaire bezienswaardigheden in Hengelo zijn het TwentseWelle museum, het Historisch Museum Hengelo, het Rabotheater en de Stadhuistoren.

5. Welke gemeentes grenzen aan de gemeente Hengelo?
De gemeente Hengelo grenst aan de gemeentes Borne, Enschede, Dinkelland en Hof van Twente.

Conclusie

In dit artikel hebben we u uitgebreid verteld over de postcodenummers van de gemeente Hengelo, de wijken, geografische (GPS) informatie, demografische gegevens, treinstations, gemeentes rondom, netnummers en bekende plaatsen. We hopen dat dit artikel u heeft geholpen om een beter beeld te krijgen van de gemeente Hengelo en de omgeving. Als u nog vragen heeft, kunt u altijd de FAQ’s raadplegen.